Verkoop van kampeerauto’s stijgt in 2021

De verkoop van caravans en campers is de afgelopen maand weer toegenomen. Kampeerauto’s blijven onverminderd populair en dat is duidelijk te zien aan de verkoopcijfers. In de eerste twee maanden van 2021 zijn er maar liefst 13% meer kampeerauto’s geregistreerd vergeleken met het voorgaande jaar.


Door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus leek het erop dat consumenten in eerste instantie niet op zoek waren naar een nieuwe camper of caravan. Maar niets is minder waar, de verkoop van kampeerauto’s is in 2021 juist gestegen.


Nieuwe en tweedehandse kampeerauto’s

Er zijn niet alleen meer nieuwe kampeerauto’s geregistreerd. Ook werden er meer tweedehandse kampeerauto’s verkocht. De verkoop van tweedehands modellen nam stevig toe, wat blijkt uit de cijfers van de BOVAG. In totaal verkocht de vakhandel 1.964 kampeerauto’s in de eerste twee maanden van het jaar. Het aantal dit jaar verkochte campers staat na twee maanden op 327 kampeerauto’s. Dat is een toename van 13%. We hebben nooit eerder in Nederland zoveel kampeerauto’s gehad. Mensen zien de mogelijkheden met de kampeerauto en vooral in deze tijden komt dit nog wel eens goed van pas.


Mooie toekomst

Na de verkooprecords van vorige jaar blijven kampeerauto’s dus nog steeds populair. Afgelopen jaar waren er zo’n 2.400 nieuwe kampeerauto’s verkocht in Nederland. Door de huidige crisis is het niet meer zo makkelijk om op vakantie te gaan. Hierdoor is een goedkope vakantie meer aantrekkelijk geworden voor mensen. De verwachtingen zijn dan ook dat het voor vele mensen een aantrekkelijk idee zal zijn om met de camper of caravan op vakantie te gaan.


“Met het vooruitzicht dat kamperen ook dit jaar voor velen een aantrekkelijk en vooral coronaproof vakantiealternatief gaat zijn en met de heropening van showrooms – op afspraak – vanaf woensdag 3 maart, is de verwachting dat de interesse in campers en caravans de komende tijd groot zal zijn”, aldus de brancheorganisatie. 


Vertragingen

Volgens de BOVAG is er sprake van wat vertraging bij de leveringen van kampeerauto’s. De wereldwijde coronamaatregelen zorgen voor wat leveringsproblemen. De internationale productiecapaciteit staat onder druk en het is maar de vraag hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Daar komt ook nog eens bij dat de toevoer van onderdelen vanuit Azië stokt door een tekort aan containers.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands