Sneeuw voorspeld! Ga goed voorbereid de weg op

Als de voorspellingen kloppen gaat het sneeuwen! En dat betekent: files, slippartijen en vertraging. Kortom: chaos op de weg. Om problemen onderweg te voorkomen, is het heel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Check daarom deze tips om jouw goed voorbereid op pad te gaan.


Houd afstand

Een van de simpelste tips, maar toch vaak vergeten. Houd wat extra afstand op je voorgangers. Zo kun je beter rekening houden met onverwachte situaties. Ook geeft het je wat extra tijd om eventueel te anticiperen. Op besneeuwde wegen kun je niet altijd duidelijk zien hoe de weg loopt. Door afstand te houden kun je beter anticiperen. Ook ver vooruit kijken zal je helpen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Rustig optrekken

Bij het rijden op sneeuw en ijs is het belangrijk dat alles wat je doet soepel en beheerst is. Niet alleen sturen en remmen, maar ook optrekken. De banden hebben op gladde oppervlaktes moeite om grip te vinden. Voorkom uitglijders bij het wegrijden door langzaam op te trekken. Bij voorkeur in de tweede versnelling. Met weinig gas laat je de koppeling rustig opkomen.


Hard remmen

Wees niet bang om hard te remmen indien dit nodig is. De meeste auto's zijn inmiddels voorzien van ABS. Met ABS remt de auto snel af zonder dat de wielen blokkeren. Dit systeem werkt juist goed door hard te remmen. Laat je dus niet afschrikken om het rempedaal maximaal in te trappen.

Mocht je in een slip raken, dan is het juist belangrijk om niet te remmen. Hierdoor kan je de controle over de auto volledig verliezen. Bij voorwielaandrijving kun je de auto uit een slip halen door een klein beetje gas bij te geven en de auto te sturen in de gewenste richting. Bij achterwielaandrijving is het raadzaam om het gas langzaam los te laten.Let op. Met bovenstaande tips ben je goed voorbereid op barre omstandigheden. Toch dien je altijd alert en voorzichtig te blijven. Veel succes dit weekend!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands