Road trip - Dit wordt de trip van je leven

Ga jij het liefst met je eigen auto op vakantie? Ben je altijd op zoek naar de ultieme road trip? Dan zullen de plannen uit Rusland je aangenaam verrassen. Vind je dit net iets te ver, dan hebben wij nog enkele andere topbestemmingen voor je gevonden voor een onvergetelijke roadtrip.


Als de plannen van Rusland doorgaan komt er een 20.000 kilometer lange snelweg van Londen tot aan Amerika die Europa, Azië en Amerika met elkaar zal verbinden. Goed nieuws als jij altijd al eens die bekendste road trip door Amerika wilde maken: Route 66.


Van Europa naar Amerika

Helaas is het nog niet zover. Het vooruitstrevende plan voor de supersnelweg, dat de naam Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) heeft gekregen, is opgesteld door de Russische Academie voor de Wetenschappen. Directeur Vladimir Fortov presenteerde dit plan onlangs in The Siberian Times. Volgens het plan begint de snelweg in Londen, loopt hij door tot aan Moskou en gaat via Alaska helemaal door tot New York. Via een tunnel rijd je dan van het meest oostelijke deel van Rusland naar Alaska. Hoewel Rusland erg serieus is over de komst van de snelweg - Rusland verwacht onder meer de economie en toerisme in het thuisland een flinke boost te kunnen geven - heeft het nog wel wat haken en ogen. Wie financiert dit project bijvoorbeeld? Het kostenplaatje is nog niet officieel gepresenteerd, maar het is al zeker dat het project miljarden dollars gaat kosten. Omdat de snelweg wordt gezien als ‘staatsoverbruggend project’ zegt Vladimir Yakunin, hoofd van de Russische Spoorwegen en mede initiatiefnemer, te rekenen op financiering en steun vanuit het buitenland.


Places to be op rijafstand

Op dit moment is de langste snelweg ter wereld de Highway One, die door Australië loopt en een lengte heeft van 15.000 kilometer. Maar de supersnelweg naar Amerika gaat dit record dik verbreken als de plannen doorgaan.

Zo kan je Alaska dus niet alleen met de Transiberië Express bereiken, maar ook met de auto. Zie jij jezelf nog niet via de supersnelweg toeren door Amerika, maar wil je liever een road trip dichtbij huis? Dan hebben we nog enkele top bestemmingen voor je verzameld.


Een road trip door de Alpen

Wanneer je het liefst met je auto door prachtige uitzichten van bergen en meren wilt rijden, zijn de Duitse Alpen, oftewel de Duitse Alpenstrasse, zeker een aanrader. Deze route door de Alpen is 450 kilometer lang en gaat door mooie gebieden. De route begint in Lindau en eindigt in Berchtesgaden. Onderweg zie je kastelen, meren, Alpenweiden en fenomenale bergtoppen. En dat allemaal gewoon in ons buurland.


Verken de Ardennen

Dat je voor mooie natuurgebieden niet ver hoeft te reizen is ook in de Ardennen goed te zien. Als jij een road trip naar dit gebied in België maakt zal je dit snel ontdekken, de Ardennen staan bekend om bosrijke streken met heuvels en mooie wateren. Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis? Dan kan je er ook voor kiezen om een route door het Ardennenoffensief af te leggen. Tijdens deze route ontdek je in een korte tijd de geschiedenis van een bloedige veldslag die de Amerikanen hier uitvochten in de Tweede Wereldoorlog.


Ontdek de Amalfikust

Een van de mooiste kuststreken van Italië is Amalfi, vlakbij Napels. Niet voor niets is deze prachtige kust opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. Wanneer jij hier naartoe gaat voor een roadtrip zul je ogen tekort komen.

Waar je ook kijkt, deze landschappen zijn adembenemend mooi. De kliffen en de bergen lijken vanuit het niets uit de zee op te stijgen. En in deze bergen zie je authentieke dorpjes die in de heuvels zijn gebouwd. De road trip start in Salerno, gaat daarna door naar, zoals de naam al doet vermoeden, Amalfi en loopt door tot Sorrento.


Antrim Coast Road

Een heel ander gebied is de Antrim Coast Road in Noord-Ierland. Dit is een van de bekendste road trips ter wereld en loopt langs de kust van Ierland, dwars door groene valleien en ruwe kliffen van 100 meter hoog boven de ruige zee. De route begint in Belfast en loopt langs de bekende negen Glens of Antrim, dit zijn negen valleien die bekend staan om de bijzondere natuurlijke schoonheid. Vervolgens kom je langs Torr Road, hier kan je zo ver kijken dat je bij helder weer Schotland ziet liggen. Deze roadtrip is 198 kilometer lang en gaat dwars door de ongerepte natuur van Ierland. Wil jij nog meer inspiratie voor een roadtrip opdoen? Neem dan ook eens een kijkje op onze Pinterest pagina. Er zijn namelijk nog veel meer top bestemmingen voor een mooie roadtrip.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands