Prijzen huurauto's rijzen de pan uit

Wil je deze zomer met het vliegtuig op pad en ben je van plan op je bestemming een huurauto te nemen? Let dan goed op, de prijzen voor huurauto's zijn deze zomer enorm gestegen.


Volgens Tjeerd Kramer, directeur van vergelijkingssite EasyTerra zijn de prijzen op sommige plekken maar liefst vertienvoudigd in vergelijking met voor de coronacrisis. Op populaire eilanden zoals Ibiza en Mallorca is de stijging het grootst. Maar ook op veel andere bestemmingen in het zuiden zijn de prijzen een veelvoud ten opzichte van in 2019. Waar je destijds gemiddeld zo'n 225 euro per week kwijt was is dat momenteel al snel 460 euro.


De oorzaak van deze prijsstijging is uiteraard te herleiden naar de coronacrisis. Doordat er vorig jaar zo weinig mensen op vakantie gingen bleven huurauto's massaal ongebruikt stil staan. Veel verhuurmaatschappijen hebben hierdoor veel van hun huurauto's verkocht. Waardoor op dit moment het aanbod aan huurauto's stukken kleiner is dan voorheen. Ondertussen is de vraag weer aan het aantrekken maar blijft het aanbod achter. Het gevolg is de enorme prijsstijging die we nu zien.


Ga jij op vakantie en ben je van plan op je bestemming een auto te huren? Let dan op de volgende punten.

* Boek de auto in Nederland. Zo heb je rustig de tijd om de voorwaarden door te nemen.

* Lees je in over verhuurbedrijven. Online zijn veel ervaringen van anderen te vinden.

* Extra verzekeringen dekken lang niet alles. Lees je ook hier weer goed in over alle voorwaarden. Schade aan banden en bodem vallen vaak buiten de verzekeringspakketten.

* Hoe zit het met de brandstofkosten? Laat je geen extra kosten aansmeren en kijk van tevoren waar je in de buurt van het verhuurbedrijf zelf de auto weer vol kunt tanken voor het inleveren.* Leg de auto bij het huren vast. Vooral de al aanwezige schades en ook de kilometerstand. Laat dit vastleggen door een medewerker van het verhuurbedrijf.

* Het je zelf een navigatiesysteem. Neem deze dan mee. Ter plekke huren is namelijk een duur. Ook kun je je smartphone gebruiken

* Zorg ervoor dat het verhuurbedrijf is geopend bij het inleveren en vraag om een verklaring dat de auto onbeschadigd en volgetankt is ingeleverd.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands