Poets je camper of caravan weer blinkend schoon!

Op vakantie met je camper of caravan? Groot gelijk! Het geeft een ultiem gevoel van vrijheid, je hebt je razendsnel geïnstalleerd en het is een stuk comfortabeler dan een tent of vouwwagen. Echter wanneer je terugkomt in het koude Nederland, moet de boel ook weer schoongemaakt worden. Een grondige reiniging zorgt namelijk voor een veel langere levensduur van je reisvoertuig. Maar hoe pak je dit nu het beste aan?


Interieur

Nadat je alle losse onderdelen verwijderd hebt en je caravan of camper helemaal hebt opgeruimd van binnen, wordt het tijd om alles grondig te stofzuigen. Vervolgens neem je alle meubelstukken, inclusief het dashboard, af met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. De binnenkant van een reisvoertuig bevat namelijk veel kunststof onderdelen die niet goed reageren op agressieve schoonmaakproducten. Vergeet vooral de keuken, het toilet en de koelkast niet. Dit zijn plekken waar bacteriën zich gemakkelijk kunnen nestelen.

 


Exterieur

Door de verschillende weersomstandigheden waar je onderweg mee te maken krijgt, heeft je camper of caravan op vakantie aardig wat te lijden. Spoel de buitenkant van je voertuig daarom eerst goed af met schoon water. Smeer de meest vervuilde delen daarna in met een speciaal schoonmaakmiddel om het ergste vuil alvast wat los te weken. Na de voorbewerking gebruik je vervolgens een zachte spons of borstel met een speciaal reinigingsmiddel om de rest van het vuil weg te poetsen. Spoel alles tot slot grondig na met water en droog je voertuig met een speciale zeem. De ramen maak je schoon met een goede ruitenreiniger, deze kunnen bij gebruik van agressieve middelen namelijk eerder beschadigen. Let op: was je camper of caravan vlak voor vlak én zoek een mooi plekje in de schaduw uit. Dit voorkomt onuitwisbare strepen.


Extra bescherming

Is je voertuig schoon? Dan wordt het tijd om met een zachte doek een beschermende waslaag aan te brengen voor extra onderhoud. Hierdoor is je camper of caravan beter bestand tegen hardnekkig vuil en verschillende weertypes. Naast dat het voor bescherming zorgt, krijgt hij er ook een extra mooie glans van en verdwijnen lichte beschadigingen. Klaar, je reisvoertuig kan de stalling in!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands