Je sloopauto verkopen bij OSW of Autosloperijen.nl?

Het moment om definitief afscheid te nemen van je oude auto is meestal de jaarlijkse APK. Wanneer de staat van je auto zo slecht is dat deze wordt afgekeurd, en wanneer de kosten van reparatie niet meer opwegen tegen de waarde van de auto, dan is verkopen aan een sloopbedrijf meestal de enige optie. Je kan hiervoor onder andere terecht bij OSW en Autosloperijen.nl. We zetten de belangrijkste verschillen tussen deze twee aanbieders op een rij.


350 sloperijen om je auto te verkopen

Er zijn volgens Autosloperijen.nl in totaal zo’n 350 sloperijen actief in Nederland. Officieel heten ze tegenwoordig ook wel autodemontagebedrijven, omdat de onderdelen van sloopauto’s zoveel mogelijk worden hergebruikt. Het staal wordt opgekocht door metaalbedrijven, de onderdelen gaan naar autobedrijven, handelaren en particulieren. Wat er overblijft wordt centraal gerecycled door Auto Recycling Nederland. Dit is ook de instantie die de kwaliteit van sloperijen bewaakt. Op die manier wordt bijna 100 procent van elke auto hergebruikt en gaat er niets verloren.


Rechtstreeks contact met sloopbedrijf

Autosloperijen.nl is er voor iedereen die zijn auto aan een sloopbedrijf wil verkopen. Je kan op de website een lokale sloperij selecteren en contact opnemen. Dat gaat via een contactformulier of een telefoonnummer. Daarnaast kan je rechtstreeks de website bezoeken van de sloperij bij jou in de buurt. Autosloperijen.nl werkt dus anders dan andere auto verkoop sites zoals OSW, waar het verkopen van je tweedehands auto centraal verloopt via een online veiling. Je auto komt bij Autosloperijen.nl niet in een veiling terecht waar handelaren kunnen bieden en je ontvangt ook niet een ‘hoogste bod’ op je auto. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat je voor een sloopauto vaak niet meer dan 100 euro ontvangt. Een veiling heeft dan geen zin, tenzij onderdelen ooit zo schaars worden dan handelaren tegen elkaar gaan opbieden voor de onderdelen.


Hoe gaat je auto verkopen aan een sloperij in zijn werk?

Dat gaat heel eenvoudig. Je selecteert een sloperij bij jou in de buurt en neemt contact op voor een offerte en om een afspraak te maken om de auto op te halen. De offerte zal slechts een prijsopgave zijn. Je hoeft waarschijnlijk ook geen foto’s te uploaden of andere informatie te geven. Professionele slopers weten op basis van het kenteken en jouw omschrijving aan de telefoon meestal wel een bod te doen. Als je auto niet meer rijdt of mag rijden dan komt het sloopbedrijf je auto ophalen. Wanneer je de auto aflevert kan je wellicht nog een korting bedingen. Na betaling ontvang je van de sloper een vrijwaringsbewijs om aan te tonen dat de auto niet meer in jouw bezit is en je geen belasting en verzekering meer hoeft te betalen.


Sloopauto verkopen bij OSW

OSW is een van de Nederlandse auto verkoop sites om je oude auto te verkopen. Net als bij veel andere aanbieders, waaronder ikwilvanmijnautoaf.nl, kan je ook bij OSW je sloopauto verkopen. Dat werkt grotendeels hetzelfde als bij een normale verkoop. Je meldt je auto aan met het kenteken, vult de gegevens in en daarna ontvang je een vrijblijvend bod. Op de website van OSW staan overigens twee momenten genoemd wanneer je dit bod krijgt: binnen 24 uur en binnen 2 uur. Als je echt heel snel de sloopauto wil verkopen bij OSW is het dus goed om vooraf even te checken wanneer je het bod echt ontvangt.

Een voordeel van je sloopauto verkopen bij OSW is dat ze over een veel groter netwerk beschikken van handelaren en sloopbedrijven die in een online autoveiling op jouw auto bieden. De kans dat je een hoger bod ontvangt is hierdoor waarschijnlijk groter dan wanneer je kiest voor Autosloperijen.nl. OSW biedt verder een gratis ophaaldienst waarmee je auto thuis wordt opgehaald en gevrijwaard. De betaling vindt ter plekke plaats bij het ophalen van je auto.


Conclusie

Is het slimmer om je sloopauto te verkopen bij Autosloperijen.nl of bij OSW? Dat hangt ervan af wat je belangrijk vindt. Als je het leuk vindt om zelf een sloopbedrijf te vinden waar je jouw auto te koop kan aanbieden, en als je graag persoonlijk contact hebt met een ondernemer, dan is Autosloperijen.nl een goede keuze. Het is wel goed om te checken of je te maken hebt met een betrouwbaar sloopbedrijf. Niet alle recensies op Autosloperijen.nl over de aangemelde bedrijven zijn namelijk positief.

Als je liever zo min mogelijk gedoe wilt met het verkopen van je sloopauto dan is OSW wellicht een betere optie. Deze auto verkoop site werkt op dezelfde manier als veel andere aanbieders. Je meldt je auto online aan en daarna kunnen de bij OSW aangesloten bedrijven een bod uitbrengen. Na de veiling ontvang je het beste bod en kan je afspraken maken met de koper over aflevering en betaling. OSW werkt alleen met RDW-erkende bedrijven, en bij problemen of vragen kan je ze altijd bellen. Dat is een groot voordeel vergeleken met Autosloperijen.nl, wat in feite alleen een advertentiesite is voor sloperijen. Bij vragen of problemen zul je zelf contact moeten opnemen met het sloopbedrijf.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands