Op autovakantie? Hier moet je op letten

De autovakantie is helemaal terug. Nu vliegreizen nog steeds te maken hebben met de nodige testen en beperkingen kiezen weer meer mensen ervoor om deze zomer met de auto op vakantie te gaan. Door te kiezen voor een autovakantie zijn ze flexibeler en beter in staat in te spelen op veranderende omstandigheden. Ga jij ook met de auto op vakantie? Bereid je dan goed voor met onze tips.


Of je nu in eigen land wilt blijven, of van plan bent te vertrekken naar Duitsland, Frankrijk of Italië. Een goede voorbereiding is het halve werk. Let daarom op de volgende punten voordat je vertrekt;


Het oliepijl
De olie zorgt ervoor dat de auto goed is gesmeerd. Waarschijnlijk controleer je dit niet zo vaak, dus doe dit voordat je op vakantie gaat. Je kunt eenvoudig het oliepijl controleren door middel van de pijlstok.


Bandenspanning
Tijdens de lange ritten naar je vakantiebestemming is het erg belangrijk dat je op pad gaat met de juiste bandenspanning. Dit heeft invloed op het rijgedrag en verbruik van je auto. Wat de optimale bandenspanning is kun je vinden in het instructieboekje, of in de deur van je auto. Bij een tankstation of garage kun je de bandenspanning controleren en zo nodig aanvullen. Ook kun je dan meteen het profiel van je banden controleren en ze nalopen op eventuele beschadigingen.


Koelvloeistof
Zeker op de lange ritten naar warme landen is koelvloeistof essentieel.


Reservesleutel
Niets is zo vervelend als op vakantie je sleutel kwijt te raken. Neem daarom altijd voor de zekerheid altijd een reservesleutel mee. Let op: bewaar deze niet in de auto, maar bijvoorbeeld bij je portemonnee of in je tas.


Belading
Met het hele gezin op vakantie? Dan is je auto al snel 200 kilo zwaarder. Daar komt ook nog een pak bagage bij. Let erop dat dit invloed heeft op het rijgedrag van de auto. Optrekken gaat minder snel, en nog belangrijker, ook remmen gaat wat trager. Bedenk goed of wat je mee wilt nemen echt nodig is. Door zware bagage zoveel mogelijk naar achter en onder te plaatsen houd je het zwaartepunt laag en heb je de beste wegligging. Gebruik je een dakkoffer? Probeer deze dan zo licht mogelijk te houden.

Alles klaar? Dan wensen we je een Fijne vakantie!


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands