Onderzoek: kunnen mannen toch beter autorijden?

Het blijft een eeuwenoude strijd: wie kunnen er beter autorijden, mannen of vrouwen? Ikwilvanmijnautoaf.nl wilde dit graag voor eens en altijd oplossen en legde deze vraag voor aan echte specialisten: de Nederlandse automobilisten!

We zijn allang de tel kwijt geraakt hoeveel onderzoeken er door de jaren heen zijn uitgevoerd om antwoord op de vraag te krijgen wie er beter kunnen autorijden. En na al die onderzoeken is het nog steeds niet duidelijk wie er beter achter het stuur kan zitten. Ikwilvanmijnautoaf.nl ging op onderzoek uit en vroeg 280 automobilisten naar hun mening.


Mannen of vrouwen?

Op de vraag welk geslacht beter kan autorijden waren de ondervraagden het veelal met elkaar eens. In totaal vindt namelijk maar liefst 80 procent dat mannen betere automobilisten zijn. Vrouwen krijgen 20 procent van de stemmen, want geen enkele ondervraagde vindt dat mannen en vrouwen beide even goed kunnen autorijden. Opvallend is dat mannen vinden dat zij beter rijden en vrouwen vinden dat zij een betere automobilist is.


Jongeren of ouderen?

Er is niet alleen strijd wat betreft het geslacht van de automobilist, maar ook over de leeftijd. De meningen waren verdeeld of jongeren of ouderen beter kunnen autorijden. Van alle ondervraagden hebben ouderen de meeste stemmen gekregen en gingen met 41,7 procent aan kop. Iets meer dan 33 procent vindt dat jongeren beter rijden en 25 procent vindt dat beide even goed in het verkeer zijn. Mannen vinden dat ouderen het beste autorijden (42,1%) of dat ouderen en jongeren beide even goed (31,6%) rijden, terwijl vrouwen helemaal niet vinden dat jongeren en ouderen even goed kunnen rijden. Bijna 60 procent van de vrouwelijke ondervraagden vindt dat jongeren beter rijden, 40 procent van de vrouwen vindt dat ouderen beter rijden. Nog een opvallend feitje: zowel onder de mannelijke als de vrouwelijke ondervraagden ging geen enkele keer de voorkeur uit naar de ‘bejaarde’ automobilist.


De mening van de consument

Natuurlijk heeft ikwilvanmijnautoaf.nl ook nog enkele voorbijgangers naar hun mening gevraagd. Benieuwd wat zij vinden? Bekijk het hieronder!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands