Zo gaat de accu van je auto langer mee

De accu is een belangrijk onderdeel van je auto. Daarom is het van belang dat je goed voor je accu zorgt. Maak je veel kleine ritjes of rijd je niet vaak met de auto? Dit komt de levensduur van de accu niet ten goede. Dit komt doordat de auto dan eigenlijk niet compleet opgeladen wordt, maar wel elke keer stroom moet leveren om auto te rijden. Wij hebben een paar tips waardoor je je accu goed kan onderhouden.


Rijd niet alleen kleine stukjes

Het is belangrijk dat je af en toe wat langer rijdt. Je kunt proberen twee uitjes te combineren zodat je wat langer achter elkaar de auto gebruikt. Zo ben je langer onderweg, wat goed is voor je accu en je verbruikt niet onnodig brandstof. Het beste is om één keer per week ongeveer vijftien kilometer te rijden. Zo wordt de motor goed warm en laadt de accu op.


Verbruik minder stroom

Je kunt het gebruik van stroom verminderen door geen airco, verwarming, stoelverwarming, achterruitverwarming, verlichting aan te zetten. Zo heeft de accu minder stroom nodig en dit is beter voor de auto. Het is handig om hier rekening mee te houden als je weinig rijdt. 


Laat je accu regelmatig checken

Als de accu slecht wordt onderhouden zorgt dit voor een kortere levensduur. Je kunt je accu laten nakijken of de spanning juist is. Als je accu niet de juiste spanning heeft, kan de accu eerder kapot gaan. Als er slecht wordt omgegaan met de accu kan dit leiden tot corrosie aan de polen en batterij. Dit zit in de weg voor de doorstroom van de elektronen waardoor de accu nooit helemaal kan worden opgeladen. Om deze redenen is het handig om af en toe langs een garage te gaan om je auto te controleren.


Een juiste rijstijl

Rij in een lage versnelling zodat er een hoger toerental ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de accu sneller oplaadt. Dit moet je alleen doen als de motor nog niet warm is, want dan kan te snel schakelen de motor vervuilen. Als de motor warm is het beter om snel door te schakelen, aangezien je anders onnodige brandstof verbruikt.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands