Nederland komt met een nieuw automerk

Nederland heeft afgelopen weekend kennis kunnen maken met een nieuw automerk van eigen bodem: Carice B.V. uit Delft. Het merk heeft een ultralichte elektrische sportwagen in Nederland ontworpen.

Carice Cars is in 2009 begonnen met het bouwen van de eerste auto’s nadat zij zich erover verbaasden dat er geen ultralichte elektrische sportwagens bestaan. Er zijn ook al auto's verkocht. Oprichter Holleman zegt nu klaar te zijn om de auto op grotere schaal te gaan verkopen.


MK1

En om welke auto gaat het dan precies? Het gaat om de elektrische Carice MK1 die in een gelimiteerde oplage wordt gebouwd. Het bedrijf start met een oplage van tien stuks van de compacte cabriolet zonder dak. Het meest bijzondere aan de elektrische sportwagen is dat het model slechts 350 kilogram weegt. Dat is inclusief accu's. Een lichtgewicht, wendbaar, milieuvriendelijk en elegant. De Carice MK1 moet een stuk efficiënter in gebruik zijn doordat die maar 350 kilogram weegt. Elke andere auto weegt al snel 1.000 kilogram. Minder kilo’s betekent beter weggedrag en minder energieverbruik.


Uniek

Velen hebben de vergelijking met de Porsche al gemaakt, maar daar hebben ze bij het Nederlandse automerk niets mee van doen. Volgens de oprichter zit alles erin wat vroeger mooi was. Zo worden klassieke schoonheden en moderne voordelen met elkaar gecombineerd. De auto is in Nederland ontworpen en wordt volledig in eigen gebouwd. Dit gebeurt in de omgeving van Delft. Het bouwen van een MK1 neemt ongeveer drie maanden in beslag. Er werken ongeveer vijf mensen aan de ontwikkeling van de auto’s. De MK1 is gelimiteerd te koop vanaf €26.620,-. De prijs kan oplopen, mocht de koper nog speciale wensen hebben. Iedere MK1 wordt samengesteld op basis van de specificaties van de koper. Hierdoor is iedere MK1 uniek. Zo zijn het aantal kW’s van de elektromotor en de grootte van het accupakket variabel. Ook de toevoeging van een range extender is mogelijk. Vanzelfsprekend neemt het gewicht van de auto toe bij een van deze toevoegingen.


Andere Nederlandse automerken

Carice Cars is niet het eerste automerk van Nederlandse bodem. Wat denk je van andere automerken als Spyker Cars, de Nederlandse fabrikant van exclusieve sportwagens? DAF, dat in 1932 in Nederland is opgericht als auto- en vrachtautofabrikant en Donkervoort, die het eveneens mogelijk maakt de auto naar de wensen van de koper te laten bouwen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands