Nederlandse bedrijven zorgen voor innovaties in de autobranche

Je zou het misschien niet zeggen, maar Nederland is een behoorlijk innovatief land in de automotive branche. Er zijn honderden bedrijven actief om autorijden steeds een beetje te verbeteren in vele opzichten.


Om deze innovaties te versterken en zichtbaarder te maken zijn de Automotive Innovation Awards in het leven geroepen door de ANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI en Roland Berger. Van zelfrijdende auto’s tot nieuwe brandstofsoorten, in deze blog lees je meer over de finalisten.


De finalisten Bij de toekomst van autorijden denken de meeste mensen natuurlijk meteen aan zelfrijdende auto’s. Een van de grootste thema’s met betrekking tot zelfrijdende auto’s is de veiligheid.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer werkt daarom samen met het CBR aan een rijbewijs voor zelfrijdende voertuigen. Zodat ze kunnen bewijzen dat deze auto’s veilig zijn in het verkeer. In de winter hebben veel mensen last van een koude auto.

BOSAL heeft een systeem ontwikkeld die de energie die je auto via de uitlaat verlaat te recyclen, hiermee kun je je auto sneller opwarmen en bespaar je ook nog brandstof.

Tribus werkt aan een nieuwe generatie van stadsbussen. Volledig elektrisch, rolstoelvriendelijk, met stoelverwarming en oplaadpunten voor je mobiele telefoon.

Connected cars werkt aan een intelligente auto die zelf contact kan opnemen met je verzekering, weet wanneer er onderhoud en reparatie nodig is en zelfs kan betalen na het tanken. TLEX werkt aan een systeem die de bestuurder informeert over de omgeving waar gereden wordt. Zo kun je rekening houden met kruispunten en stoplichten.

Forze Hydrogen Electric Racing werkt aan een raceauto op waterstof. Uniek in de wereld en ontzettend duurzaam. Lightyear One werkt aan een gezinsauto die kan rijden op zo nne-energie. Met een vol geladen batterij zou je 800 kilometer moeten kunnen rijden.


Meer weten of meestemmen?

Wil jij meestemmen? Dat kan via automotiveinnovationpublieksprijs.nl. Onder alle stemmers worden er 10 ANWB Connected pakketten ter waarde van 110 euro verloot.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands