Nederland bij top Europa qua verkoop elektrische auto’s

Dat de elektrische auto in Nederland in 2018 een goed jaar heeft gehad is duidelijk. Mede door flinke subsidies en kortingen zijn de verwachtingen qua verkopen overtroffen. Ook op Europees niveau doet Nederland het meer dan goed.


Van alle landen in Europa staat Nederland op de vierde plaats qua aantal verkochte elektrische voertuigen, met 26.504 verkochte voertuigen. In de EU werden zo’n 150.000 elektrische auto’s verkocht. In de EU staan we in de top en moeten we alleen Duitsland en Frankrijk voor laten gaan. Daar werden respectievelijk 32.216 en 31.095 elektrische auto’s verkocht. Achter Nederland vinden we het Verenigd Koninkrijk met 15.510 stuks en Zweden met 7.083 stuks. In België zijn 3.647 elektrische auto’s verkocht en in grote landen als Italië en Spanje werden er slechts zo’n 5.000 verkocht. Noorwegen (geen EU land) is de Europese koploper met 46.143 verkochte elektrische voertuigen. In heel Europa komt de elektrische autoverkoop hiermee op zo’n 200.000 exemplaren.



Of Nederland ook volgend jaar weer bij de toppers hoort valt te betwijfelen. De fiscale voordelen van elektrische auto’s zijn namelijk veranderd, waardoor met name luxere modellen zoals Tesla’s en de Jaguar I-Pace minder interessant zijn geworden. Tegenover de opkomst van de elektrische auto staat vooral het verlies van de dieselauto. In de EU was vorig jaar 35,9% van de verkochte nieuwe auto’s een diesel. Een jaar eerder was dit aandeel nog 44%.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands