Met je auto voor onderhoud naar Eurorepar of AutoCrew?

Er zijn in Nederland duizenden autogarages waar je terecht kan voor onderhoud en reparatie van je auto. Veel van deze garages zijn aangesloten bij een werkplaatsformule. Dit betekent dat ze auto-onderdelen kopen bij een vaste leverancier, die in ruil ondersteuning levert op het gebied van zaken als marketing en opleiding van monteurs. Twee van deze werkplaatsformules zijn Eurorepar en AutoCrew.

 

Veel merken van autofabrikant Stellantis

Eurorepar is onderdeel van autofabrikant Stellantis. Deze autofabrikant heeft maar liefst 14 automerken, waaronder Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Jeep en Alfa Romeo. Het zal daarom niemand verbazen dat ook de bij Eurorepar aangesloten autobedrijven vooral gespecialiseerd zijn in deze merken. Dit zijn onder andere oud-merkdealers van Stellantis en daarnaast vind je universele garages in het netwerk van Eurorepar. Dit betekent dat je niet alleen met een auto van de Stellantis-merken geholpen wordt want Eurorepar is een echte universele formule. Alle merken zijn welkom in de garages van Eurorepar. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 135 autobedrijven met het Eurorepar logo op de gevel. De landelijke dekking is goed, want ook in provincies als Groningen, Limburg en Zeeland vind je meerdere Eurorepar-vestigingen.

 

Techniek en kwaliteit voorop bij AutoCrew

Hetzelfde geldt voor AutoCrew met 180 aangesloten garages. AutoCrew is een franchiseformule van Bosch en richt zich op de lokale garage die wel wil profiteren van een sterke technische partner, zonder meteen zijn eigen identiteit op te geven. Bij AutoCrew staan techniek en kwaliteit voorop. De aangesloten garages leveren naar eigen zeggen dealerkwaliteit in hun werkzaamheden, en gebruiken originele reserveonderdelen die vaak door Bosch worden gemaakt. De keerzijde is dat de prijzen bij AutoCrew mogelijk iets hoger liggen dan bij Eurorepar. Het is dus verstandig om van tevoren een offerte aan te vragen voor onderhoud of reparatie.

 

24 maanden garantie bij Eurorepar

Hoe zit het met de garantie? Bij Eurorepar krijg je 24 maanden garantie op arbeid en onderdelen. Heb je binnen 2 jaar na een reparatie een defect dat met dezelfde reparatie te maken heeft, dan kan je dus bij je garage aankloppen om te bekijken of het defect binnen de garantie valt. Bij AutoCrew zijn ze minder duidelijk over de garantie. Wel geeft AutoCrew aan dat de fabrieksgarantie op jouw nieuwe auto geldig blijft als je naar AutoCrew gaat voor onderhoud, maar ze vertellen niet welke garantie ze bieden voor oudere auto’s. AutoCrew richt zich hiermee duidelijk meer op onderhoud en reparatie van jonge auto’s.

 

Geen occasions

Wil je een tweedehands auto kopen? Er staan helaas geen occasions op de websites van Eurorepar en AutoCrew. Wel hebben de individuele garagebedrijven soms occasions te koop staan op hun eigen website, maar je moet dus flink zoeken als je per se bij een Eurorepar of AutoCrew-garage een tweedehands auto wil kopen. En dat is jammer want wie goed zoekt vindt zeker een interessant aanbod bij de verschillende garages.

 

Nadruk op elektrisch en hybride bij Eurorepar

Bij Eurorepar en AutoCrew kan je terecht voor onderhoud en reparatie van alle automerken, maar welke diensten bieden de aangesloten garages nog meer? Bij Eurorepar wordt benadrukt dat je ook met een elektrische of hybride auto een afspraak kan plannen in de werkplaats. Een slimme zet, want steeds meer mensen kopen een tweedehands hybride of volledig elektrische auto. Eurorepar benadrukt dat het om geavanceerde voertuigen gaat die bijzondere aandacht nodig hebben. Zo kunnen Eurorepar-garages de batterijprestaties controleren, de efficiëntie van de batterij optimaliseren of geavanceerde diagnoses uitvoeren.

 

Pechhulp

Een andere dienst die beide garageformules aanbieden is internationale pechhulp. Bij Eurorepar kost een pechservicepas 49,95 euro per jaar wanneer je het onderhoud bij een Eurorepar-garage laat uitvoeren. Hiervoor krijg je 24/7 pechhulp in heel Europa, inclusief je eigen woonplaats. Daarnaast zijn een aanhanger of caravan meteen meeverzekerd met de pechhulp. Ook zijn vervangend vervoer en vervoer naar het eigen autobedrijf inbegrepen.

Ook bij AutoCrew kan je pechhulp afsluiten. Ook hier zien we dat AutoCrew zich vooral richt op berijders van jonge auto’s want hier geldt: hoe ouder je auto hoe duurder de pechhulp. De prijzen beginnen bij 35 euro per jaar voor auto’s tot 5 jaar oud. In de leeftijdscategorie 10 t/m 14 jaar betaal je al 70 euro en bij 15 jaar en ouder 92,50 euro. Bovendien geldt de pechhulp van AutoCrew standaard alleen in Nederland, voor dekking in Europa en voor een aanhanger of caravan betaal je extra.

 

Conclusie

Eurorepar en AutoCrew zijn twee garageformules voor onderhoud aan alle automerken. Eurorepar is daarbij gespecialiseerd in de merken van autofabrikant Stellantis. AutoCrew richt zich duidelijk meer op het onderhoud van jonge auto’s. Zo lees je wel over het behoud van de fabrieksgarantie maar is het onduidelijk welke garantie je verder krijgt bij AutoCrew. De garantie bij Eurorepar is 24 maanden op op arbeid en onderdelen. Beide organisaties bieden pechhulp. Eurorepar lijkt daarbij de voordeligste met de meest uitgebreide dekking. Er staan geen occasions op de website van Eurorepar of AutoCrew, hiervoor moet je de individuele websites van de aangesloten garages bezoeken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands