Meer kilometers, minder euro’s?

Ok, uw partner mag mee. En voor uw hond heeft u een bijna-net-zo-goed-als-thuis plek gevonden. Dan blijft er nog één vraag over: Wat doet u met uw auto deze zomer?


Een retourtje naar de zon betekent al snel een slordige 3.000 km erbij op de teller. Stel dat daar nu zo’n 178.000 km op staat en u wilt uw auto later dit jaar verkopen. Wat is dan wijsheid? Neemt u hem nog mee op vakantie? Of bent u dan dief van uw eigen portemonnee en is, in the end, een vlieg- of treinticket toch goedkoper?


Meer kilometers, minder euro’s?

Ook wij zijn benieuwd naar het effect van extra kilometers op de verkoopprijs. We nemen de proef op de som en struinen het internet af op zoek naar een tweedehands Volkswagen Golf. Daar zijn er immers lekker veel van. Om de vergelijking zo zuiver mogelijk te houden kiezen we voor een vast motortype en bouwjaar.


Bizarre ontdekking

De uitslag van het snelle onderzoek is verbijsterend: Een Golf met 110.000 kilometers op de teller doet nauwelijks onder voor een soortgelijk exemplaar met 90.000 kilometer. Wij kunnen het bijna niet geloven… en duiken in onze eigen data. Ook daar wordt dit bizarre gegeven bevestigd. Een nul meer op de teller heeft dus weinig invloed op de waarde van een tweedehandsauto.


En nu?

De logica dat een occasion met minder kilometers meer mag kosten, gaat dus vanaf vandaag niet meer op. Wie weet wat dat voor de toekomst betekent, mag het zeggen… Wij moeten voorlopig nog even wennen aan het wonderlijke idee voordat we er een uitspraak over durven doen!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands