Meer campers en caravans in Nederland dan ooit tevoren

Er worden elk jaar nog volop campers, caravans en toebehoren gekocht in Nederland. Zijn de Nederlanders zo fanatiek in kamperen of kunnen andere landen van Europa er ook wat van?


Coronavirus

Het is een recordjaar wat betreft de kampeerbranche in Nederland. Ondanks het coronavirus zijn er afgelopen jaar veel campers en caravans verkocht. Een logische reden is dat kampeerders zo niet de openbare toiletten en douches hoeven te gebruiken, dit is een stuk hygiënischer. Ook kan je op deze manier een rustige plek opzoeken en ben je alleen met mensen die dichtbij je staan. Je hebt je eigen plekje waar je kan verblijven en je kan zelf weten waar je naar toe rijdt en wanneer. Dit jaar vonden veel mensen vliegen nog geen veilig idee en het kon zelfs een tijdje niet. Dan is kamperen veiliger en natuurlijk ideaal.


Aantallen

Dit jaar worden er naar schatting ongeveer 7100 caravans en 2400 campers verkocht. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar. Dit vermeld de branchevereniging KCI, ook laten zij weten dat het woord ‘camper’ in de top 3 staat in zoekwoorden bij Marktplaats, dit laat zien dat er duidelijk meer vraag is. In totaal zijn er nu ruim 557.000 campers en caravans en dit is het hoogste aantal ooit.


Europa

Ook al heeft Nederland zelf een recordaantal aan caravans en campers, toch staat Nederland niet bovenaan de lijst met de landen die de meeste campers en caravans heeft in Europa. Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië staan nog altijd boven Nederland. Maar zodra je kijkt naar de dichtheid van de campers en caravans per 1000 inwoners staat Nederland op de eerste plaats.


Kamperen is interessant in deze tijd

Aangezien de toekomst onzeker is wat betreft het coronavirus. Zal het op het gebied van reizen ook onzeker blijven. Hierdoor zal de interesse in kamperen zeker niet gaan dalen. Er zijn genoeg mooie plekken in eigen land die rustig en heel mooi zijn. Met een camper of caravan kan je kort van tevoren bepalen waar je naar toe gaat en voor hoelang, ideaal in deze tijd. Heb jij nog een oude caravan of camper staan en ben je van plan om meer te kamperen en wil je stiekem een nieuwe of luxere camper of caravan aanschaffen. Dan kan je hier je oude camper of caravan verkopen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands