My cave, my rules

Een must-have in een mannenleven, een man cave. Een ruimte, vaak garage of zolder, helemaal naar je eigen smaak ingericht waar alleen je eigen mannen regels gelden. Even online zoeken en je ziet direct hoe deze ingericht kan worden, maar hoe tof is een man cave ingericht met auto onderdelen? Héél tof, dus ikwilvanmijnautoaf.nl zocht de must-haves uit, gemaakt van auto-onderdelen!

We hebben de mooiste hier onder op een rijtje gezet, maar bekijk vooral het Pinterest bord ‘My cave, my rules’ voor alle voorbeelden en tips. Voor alle must-haves gelden de volgende basis benodigdheden: gereedschap, oude auto’s, banden, vrienden (zonder vrienden geen man cave) hout, geduld, bier, junkfood en géén twee linkerhanden!


De bar

Wat is een man cave zonder bar? Inderdaad, gewoon een ruimte. Een reguliere bar timmer je relatief gemakkelijk in elkaar, van steigerhout bijvoorbeeld.

Maar om er de ultieme man cave bar van te maken gebruik je de voor- of achterkant van een auto en leg daar het blad op. Is dit teveel van het goede? Dan kan je altijd nog de bar betimmeren met nummerborden voor dat stoere effect!

Benodigdheden: Oude auto die je doormidden laat zagen, nummerborden, schroeven, pluggen, hamer

Tip: Voor het geval je zelf een auto doormidden wilt zagen, niet doen! Laat dit bij een sloperij / demontagebedrijf doen.


Barkrukken

Geen bar zonder er in stijl aan te zitten. Uiteraard kan je kant en klare barkrukken kopen, maar leuker is deze zelf te maken van autobanden!

Per kruk stapel je 3 of 4 banden op en bevestig je deze met zowel lijm als schroeven aan elkaar. Voor de zitting kan je een touw gebruiken en dat eroverheen spannen. Uiteraard kan je ook een regulier stuk hout op maat zagen en deze vastspijkeren. Houd er wel rekening mee dat je wel comfortabel aan de bar wilt zitten en je liever geen houten kont wilt als je te lang aan de bar blijft hangen. De barkrukken kan je ook maken van autovelgen!

Benodigdheden: autobanden, autovelgen, lijm, schroeven, touw, spijkers, hamer

Tip: Echte mannen tillen misschien zo 4 opgestapelde banden of autovelgen, maar het kan nogal zwaar zijn om de barkruk te verplaatsen, dus maak hem op / rond de plek waar je ze neer gaat zetten.


De zithoek

Alleen een bar in je man cave is ook zo saai. Creëer daarom een zithoek. Een oud motorblok kan je goed gebruiken als tafel steun om er een leuke tafel van te maken. Een glasplaat erop en je tafel is klaar. Comfortabele stoelen maak je van de autostoelen.

Je kan ze direct uit de auto gebruiken als stoelen, maar je kan ze ook op een houten frame zetten zodat je iets hoger zit. De achterbank van een auto kan dienen als bank. De échte doe-het-zelver timmert zelf een bank door de voor- of achterkant van de auto te gebruiken, de losse onderdeken te verwijderen en daar de bank in te monteren.

Benodigdheden: motorblok, glasplaat, lijm, auto, autostoelen, hout, schroeven, boormachine

Tip: probeer wat punten van de tafel wel vast te lijmen. In een autosloperij zijn er vaak wel stoelen of auto banken te vinden die nog prima te gebruiken zijn.


 Drank

Naast bovenstaande onderdelen van de man cave zijn er nog meer must-haves. Deze zijn alleen niet zo gemakkelijk zelf te maken. We zetten er hieronder wat op een rijtje, zoals het uitserveren van drank in echte mannen stijl.

Spreekt voor zichzelf lijkt ons! Geen man cave zonder bier of andere sterke drank, anders blijft je net zelf gebouwde bar ook zo leeg en saai. Wij raden aan om ook je drank in autostijl te serveren, zoals met behulp van deze ‘benzine pomp'. Frisdranken kunnen er natuurlijk ook in geserveerd worden, voor die ene man die nog veilig naar huis moet rijden, maar elk drankje wat je in je bar serveert krijgt wel direct de echte mannen uitstraling. Maken is er niet bij, maar kant en klaar kopen en je bar krijgt direct die extra stoere uitstraling.


 Een dartbord

Voor het entertainment in je man cave kan je een spelcomputer neerzetten. Wij raden aan om om hier een retro spelcomputer neer te zetten in plaats van de laatste edities die iedereen misschien al in huis heeft. Zo houd je het verrassingseffect groot. Maar échte mannen spelen natuurlijk dart. Voor het stoere effect (en misschien wat extra bescherming van de muren als er teveel 'getankt' is) timmer je het dartbord op steigerhouten planken. Scorebord ernaast om bij te kunnen houden hoe vaak er 180 gegooid is en je dartbord is klaar.


Een wasbak

Echt ín je man cave zullen deze niet zitten, maar bij het toilet trek je het man cave auto-onderdelen thema gewoon door. Hoe cool is het om je handen – als je deze wilt wassen natuurlijk – te wassen aan een stoere mannen wasbak gemaakt van banden. Het water wordt niet door een reguliere kraan gepompt, maar tank je via een pomp over je handen. Gelukkig komt er wel gewoon water uit de kraan en geen benzine. Deze wasbakken zijn wat moeilijk zelf te maken en kan je misschien beter laten maken en aanleggen door de professional. Zo weet je direct dat alles goed werkt. Stoer is het zeker wel.


De V12 koffiemachine

Okee, deze is écht niet zelf te maken, maar wat ons betreft onmisbaar in een echte man cave. Een koffiezetapparaat, die eruit ziet als een V12 motor. Zo drink je koffie en espresso's in (mannen)stijl! Helaas moet je voor deze wel wat diep in de buidel tasten, maar doordat je veel zelf hebt kunnen maken van oude onderdelen heb je misschien wel wat extra bespaard.

Houd je man cave wat betreft decoratie rustig, zo blijft de aandacht bij de onderdelen van de cave zonder dat een felle kleur aan de muur of schilderijen hier afbreuk aan doen. Maar onthoud, ‘My cave, my rules!’ Een man cave gemaakt van auto-onderdelen niet helemaal jouw ding? Gelukkig hebben onze collega’s van ikwilvanmijnmotorfiets.nl precies uitgezocht hoe je een man cave met motor onderdelen kan maken en daar een mooi Pinterest bord van gemaakt.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands