Maak kennis met van Poelgeest en Motorhuis

Een Duitse, Franse of Italiaanse auto kopen? Dat is de keuze wanneer je een auto gaat kopen bij Van Poelgeest of Motorhuis, twee bekende autodealers in het westen van Nederland. Van Poelgeest is BMW- en Mini-dealer terwijl Motorhuis zich bezighoudt met de verkoop van Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, en Fiat. Oh ja, ze verkopen ook nog het Amerikaanse Jeep, speciaal voor liefhebbers van dit stoere merk. Welke dealer past bij jou? Dat ontdek je hieronder.

Motorhuis verkoopt 6 automerken

Om met de laatste te beginnen: Motorhuis is dealer van meerdere automerken van autofabrikant Stellantis. Dit bedrijf is het resultaat van verschillende fusies en overnames, en heeft inmiddels 14 verschillende automerken in zijn portefeuille. Bij Motorhuis vind je 6 van deze merken in de showroom, waarmee ze een interessante mix aanbieden voor de geïnteresseerde autokoper. Zeker als je nog niet zeker weet welk merk bij jou past is een bezoekje aan een showroom van Motorhuis zeker de moeite waard.

Onderdeel van Spuigroep

Ook deze autodealer kent net als vele andere een rijke geschiedenis. In het geval van Motorhuis gaat die helemaal terug naar 1919 toen het bedrijf door vier broers werd opgericht. Kort daarna werd Motorhuis aangesteld als Ford-dealer. Motorhuis is echter geen familiebedrijf meer, zoals je ze nog veel tegenkomt in de autobranche. Het is onderdeel van de veel grotere Spuigroep, een holding met meerdere bedrijven waaronder ook autoverhuurder Avis en leasemaatschappij Multilease vallen.

Motorhuis heeft 10 vestigingen en rond 700 occasions

Tegenwoordig is Motorhuis dus gespecialiseerd in de bekende merken Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Fiat en Jeep. Het bedrijf heeft 10 vestigingen waarvan 4 in Den Haag. Daarnaast vind je Motorhuis in Delft, Haarlem, Heemskerk, Hoofddorp, Katwijk, Velsen en Leiden. In totaal staan er bij die vestigingen gemiddeld ruim 900 auto’s te koop, waarvan bijna 700 occasions. Het aanbod van deze tweedehands auto’s begint bij zo’n 5.000 euro waarvoor je bijvoorbeeld een Ford Ka of Peugeot 108 kan kopen. Motorhuis is daarmee zeker een autobedrijf waar je ook met een kleiner budget terecht kan.


Alleen BMW en Mini bij Van Poelgeest

Dit geldt niet voor Van Poelgeest. Dit bedrijf is exclusief BMW- en Mini-dealer, twee merken die bekend staan om hun kwaliteit en rijgenot maar niet vanwege de lage prijzen. Van Poelgeest is sinds 1964 BMW-dealer en is uitgegroeid tot een van de grootste BMW-dealers van Nederland. Het bedrijf heeft 8 vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hilversum, Naarden en Noordwijk. In Naarden is ook een ‘Premium Selection Center’ waar je jonge occasions kan kopen.

Heel veel keuze in BMW en Mini bij Van Poelgeest

Zoals gezegd hoef je voor een koopje niet naar Van Poelgeest, maar als koper verwacht je dat ook niet. Het bedrijf heeft gemiddeld zo’n 1000 auto’s op voorraad, waarvan bijna 700 tweedehands BMW’s en Mini’s. Het merendeel hiervan (ruim 500 auto’s) is een BMW. De prijzen beginnen rond de 20.000 euro voor een tweedehands Mini, BMW i3, 1-serie of 2-serie. Je koopt dan natuurlijk wel jonge exemplaren met weinig kilometers en de zekerheid dat de auto’s allemaal zijn nagekeken door de BMW-dealer. Occasions van andere merken

vind je in principe niet bij Van Poelgeest, alhoewel je er in de showroom bijvoorbeeld ook weleens een Audi, Tesla of Porsche vindt.

Occasions van alle merken bij Motorhuis

Bij Motorhuis is dat weer een heel ander verhaal. Alhoewel deze autodealer gespecialiseerd is in een aantal merken van Stellantis vind je er in de showroom ook talloze auto’s van andere merken. Het grootste deel van de occasionvoorraad bestaat weliswaar uit Opel, Citroën en Peugeot maar je kan ook kiezen uit tweedehands auto’s van bijvoorbeeld Volkswagen, Ford, Renault, Toyota, BMW, Mercedes en Seat. Genoeg keuze dus wanneer je je niet wilt beperken tot één of enkele automerken.


Kies de dealer die bij je past

Alhoewel Van Poelgeest en Motorhuis allebei actief zijn in de Randstad blijkt uit deze korte inventarisatie dat het ook twee heel verschillende bedrijven zijn. Van Poelgeest is echt een BMW-dealer waar je de mooiste exemplaren vindt van dit prestigieuze merk uit Duitsland. Alleen als je specifiek op zoek bent naar een BMW (of Mini) heb je reden om een showroom van Van Poelgeest te bezoeken. Bij Motorhuis is dat heel anders. Hier vind je een ruim aanbod van betaalbare automerken zoals Opel en Fiat. Het occasionaanbod is nog groter met vrijwel alle automerken die je in Nederland kan kopen.

Conclusie

Wil je een auto kopen voor een kleiner budget en maakt het niet zoveel uit welk merk het is? Wil je graag een ruime keuze hebben aan merken en prijzen? Dan is Motorhuis voor jou de beste optie. Bij deze automerken kan je veel verschillende middenklasse auto’s kopen waar je nog jarenlang plezier van kan hebben zonder al je spaargeld uit te geven. Ben je een liefhebber van BMW of Mini en wil je echt niks anders? Breng dan een bezoek aan een showroom van Van Poelgeest, een van de grootste BMW-dealers van Nederland.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands