M. de Koning of Kalfsbeek: keuze voor Volkswagen, Audi of BMW

Liefhebbers van Duitse automerken kunnen in de regio Rotterdam onder meer terecht bij M. de Koning en Kalfsbeek. M. de Koning is een Volkswagen-dealer en verkoopt daarnaast de merken Audi, Skoda, Cupra en Seat. Bij Kalfsbeek hebben ze één merk in de showroom: BMW. Wat kan je nog meer van deze autobedrijven verwachten? We zochten het voor je uit.

Volkswagen, Seat, Skoda, Audi en Cupra

M. de Koning is wederom een typisch familiebedrijf zoals je ze veel tegenkomt in de autobranche. Het bedrijf werd in 1964 opgericht door Maarten de Koning (hier komt de M in de bedrijfsnaam vandaan). Inmiddels is hij opgevolgd door zijn zoons Wim en Hans en telt het autobedrijf 4 showrooms. In Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam vind je de vestigingen voor Volkswagen, Seat, Skoda en Cupra. In Capelle heeft M. de Koning ook een vestiging voor Audi. Daarnaast heeft M. de Koning een apart business center in Rotterdam en een afdeling voor lease en autoverhuur in Capelle. In Krimpen vinden we bovendien M. de Koning Autoschade, een Avia tankstation en zelfs een carwash.

Exclusief BMW bij Kalfsbeek

Ook BMW-dealer Kalfsbeek kent een lange geschiedenis. Kalfsbeek is al 60 jaar BMW-dealer in Zuid-Holland en heeft 3 vestigingen in Schiedam, Brielle en Wateringen. In Schiedam vind je ook een schadewerkplaats voor schadeherstel. Zoals gezegd kan je bij Kalfsbeek slechts één automerk kopen en dat is BMW. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe BMW, ook op het gebied van occasions is de keuze beperkt tot dit sportieve Duitse merk. Als je een nieuwe of gebruikte BMW gaat kopen dan is dat natuurlijk ideaal, je kan heel specifiek zoeken naar de BMW van jouw keuze. Oriënteer je je ook op andere merken, dan raden we aan bij een multimerken-dealer te shoppen.

Geen budgetauto’s

Ondanks het feit dat M. de Koning meer automerken aanbiedt is het totale aanbod van auto’s dat te koop staat ongeveer hetzelfde als bij Kalfsbeek. Bij M. de Koning staan in totaal gemiddeld zo’n 350 nieuwe en gebruikte auto’s te koop, bij Kalfsbeek zijn dat er ongeveer 330. De verdeling nieuw en gebruikt is wel iets anders: bij M. de Koning vind je meer nieuwe auto’s en bij Kalfsbeek meer occasions. Budgetauto’s zal je bij deze merkdealers overigens niet snel vinden. Het aanbod bij M. de Koning begint ruim boven de 10.000 euro voor een Volkswagen up! Opvallend is dat je bij Kalfsbeek voor dat budget ook een tweedehands BMW kan kopen, zoals een BMW X1.

Veel aandacht voor elektrisch rijden

Wat verder opvalt bij deze merkdealers is dat ze veel aandacht besteden aan elektrisch rijden. Zowel BMW als de merken van de Volkswagen Groep hebben inmiddels meerdere elektrische modellen in het assortiment en dat zie je terug in het aanbod. M. de Koning heeft gemiddeld ongeveer 80 nieuwe elektrische auto’s op voorraad, van de Volkswagen ID.3 tot de Audi e-tron GT. Bij Kalfsbeek heb je de keuze uit gemiddeld ongeveer 60 elektrische BMW’s, vanaf de iX1 tot en met de i7.

Ook tweedehands elektrische auto’s

Doordat er steeds meer nieuwe elektrische auto’s worden verkocht komen er ook meer tweedehands elektrische auto’s op de markt. Bij M. de Koning kan je daarom ook terecht

voor een gebruikte stekkerauto, zoals een Volkswagen ID.3, een Skoda Enyaq iV of een Audi e-tron. Kalfsbeek zet daar de BMW i3 tegenover, en ook de iX3 en zelfs de i4 zijn nu als tweedehands BMW te koop. Goedkoop zijn deze auto’s helaas niet. De goedkoopste elektrische auto kost bij M. de Koning al gauw 30.000 euro voor een Volkswagen ID.3 en dat geldt ook voor Kalfsbeek. Hier betaal je hetzelfde bedrag voor een tweedehands BMW i3.

Autolease

Zijn er nog andere bijzonderheden? Net als alle andere autodealers bieden ook M. de Koning en Kalfsbeek de mogelijkheid om een auto te leasen via private lease. Bij Kalfsbeek kan je bovendien kiezen voor occasion lease, wat aanmerkelijk in de prijs kan schelen. Verder richten beide bedrijven zich ook nadrukkelijk op de zakelijke markt met verschillende leaseproducten.

Conclusie

M. de Koning is dealer van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Cupra in de regio Rotterdam. Kalfsbeek vind je in de buurt van Den Haag en Rotterdam, en verkoopt exclusief BMW. Beide bedrijven zijn gerenommeerde merkdealers en bieden daarnaast extra diensten als schadeherstel en lease. Voor een nieuwe of gebruikte auto van deze merken is het zeker de moeite waard eens een showroom te bezoeken

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands