Valentijnsdag - maak de ultieme love trip!

Volgende week woensdag. Valentijnsdag. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. En binnen no time – oké het duurde een paar eeuwen – ging de commercie ermee aan de haal. Kaarten, bloemen en chocolade, de winkels liggen er vol mee om je geliefde te verrassen. Betekent dit dan ook dat we massaal cadeaus kopen voor onze geliefden? Nee, het aantal Nederlanders dat aan deze dag doet wordt elk jaar minder. Wij snappen dat jij helemaal geen zin hebt om cadeaus te kopen. Origineel moet het zijn en daar helpen we je graag bij.


Een weekendje Parijs met de auto is romantisch (het heet niet voor niets de stad van de liefde), maar het is ook standaard, al kunnen we die niet helemaal negeren natuurlijk. Maar wist je dat in het oosten van Europa ook een stad van de liefde ligt? Ikwilvanmijnautoaf.nl stippelt de ultieme love trip uit die leidt van Utrecht naar Londen, via Riga, Wenen, Praag en Venetië. Neem dus wel even een paar weken vrij en geniet!

Onthoud: niet alleen de bestemming, maar ook de rit ernaartoe is speciaal. Hoewel uit onderzoek blijkt dat stelletjes tijdens het autorijden het meest verkeerd rijden en daarover ruziemaken, is verkeerd rijden tijdens deze love trip juist goed. Je weet immers nooit waar je terechtkomt!


Love trip: Utrecht - Riga

Riga staat bekend als ‘Parijs van het oosten’. De stad van de liefde, alleen dan de andere kant op. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Oude Stad, die ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Daar vind je de middeleeuwse binnenstad, waar je volop gebouwen in Art nouveau-stijl tegenkomt.

De route: Dit eerste stuk van de love trip is 1800 kilometer, tussendoor stoppen en romantisch overnachten is dan ook een must. Wij hebben gekozen voor de stops in Berlijn, Warschau en Kaunas. Heb je direct drie verschillende landen die je bezocht hebt. Kaunas is bijvoorbeeld de plek waar de rivieren Neris en Nemunas samenkomen, romantiek ten top!


Love trip: Riga – Wenen

Wenen is één van de meest majestueuze steden door al de prachtige paleizen, waarvan de bekendste van ‘Sissi’ is. Met prachtige tuinen en elegante cafés en bovendien wordt Wenen gezien als één van de meest levendige steden van de wereld. Dompel jezelf onder in de pracht en praal van deze bijzondere stad, romantiek gegarandeerd. Vergeet vooral niet een wals mee te dansen!

De route: Laat je verrassen door de route. Met de eerste stop in Minsk weet je zeker dat je iets unieks bezoekt. Hoeveel mensen kunnen immers zeggen dat ze in Wit-Rusland zijn geweest? Vervolgens twee stops in Polen, in Lublin en Krakau om daarna met goed humeur in Wenen te komen.


Love trip: Wenen – Praag

Door de mooie mix van geschiedenis, prachtige architectuur en de heerlijke culinaire versnaperingen is Praag een graag bezochte stad. Praag wordt ook wel de ziel van Centraal Europa en de ‘Gouden stad’ genoemd. Meer redenen heb je niet nodig toch?

De route: Een wat kortere route dit keer, maar deze doet zeker niet onder voor de andere routes. De reis gaat via het Nationaal park Thayatal. Dit dal aan de rand van Tjechië is unieke ongerepte natuur, volg de rivier en je ziet bij elke bocht een andere omgeving. Stop op de route ook in kleine dorpen, zoals Hulice dat maar 316 inwoners telt om echt even de unieke cultuur te proeven.


Love trip: Praag – Venetië

Van de pittoreske kanalen tot de grandiose kerken en pleinen, de kleurrijke huizen en de heerlijke barretjes. Venetië kan en mag niet ontbreken. Bezoek Venetië nu het nog kan, want deskundigen zeggen dat het niet lang meer duurt voordat de stad door het water ‘opgeslokt’ gaat worden. Hoe cliché misschien, maar rondvaren in een gondel is wel een must.

De route: Eerste stop op deze wat langere route is het Tjechische Lipno nad Vltavou (hoe je het uitspreekt is ons ook niet helemaal duidelijk), een populaire bestemming door het grote stuwmeer en de berg waar dit dorp tegenaan gebouwd is. Op de route kom je bovendien ook Salzburg tegen. Klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven horen bij deze stad. Een tussenstop in bijvoorbeeld Treffen maakt dit deel van de love trip compleet.


Love trip: Venetië - Londen

Met vier plekken op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO kan je niet om Londen heen. Bezoek alle must sees zoals de Tower of London, de historische nederzetting van Greenwich, de Kew Gardens en natuurlijk Buckinham Palace. Dineer romantisch aan de Thames en zie Londen vanaf grote hoogte in ‘The London Eye’. Do we need to say more?

De route: Van Venetië naar Londen ben je even onderweg, maar je passeert de mooiste steden. Verona (van Romeo en Juliet), Milaan en Torino liggen op of aan de route. Wij raden ook aan om even te stoppen in Chamonix aan de voet van de Mont-Blanc, voor die echte alpen ervaring. Je komt ook langs Geneve en Dijon, maar Parijs (ja daar heb je de stad van de liefde) is toch wel een stop waard. Via Calais ga je naar Dover, waar de white cliffs absoluut bekeken moeten worden. Een extra tip, vermijd de M5/M6 route, hier sta je op ongeveer elk moment van de dag wel een paar kilometer – tot vele uren – in de file.

Deze love trip hoef je natuurlijk niet op Valentijnsdag te doen, maar geef het cadeau en begin vast met plannen. Al is ‘spontaan’ van de route afwijken zeker aan te raden.

Fijne Valentijnsdag!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands