Is tijdloos ook kleurloos?

We vallen maar direct met de deur in huis. Maar liefst 80% van de auto’s die wereldwijd verkocht worden zijn zwart, grijs (zilver) of wit. Hoe saai wil je het hebben op de weg? We hebben even de parkeerplaats bekeken en helaas doen wij er bij ikwilvanmijnautoaf.nl net zo hard aan mee. Van leuke kleuren is dus nog maar nauwelijks sprake. Maar soms kom je ze tegen: auto’s die een kleur hebben waarvan je nekharen rechtop gaan staan. Een kleur die bijna pijn doet aan je ogen.

Ze zeggen dat kleuren bij je persoonlijkheid en rijgedrag passen. Betekent dit dat we allemaal een beetje saai geworden zijn? Nee hoor, auto’s met een opvallende kennen we echt wel. Ikwilvanmijnautoaf.nl zet de lelijkste op een rijtje. Onthoud dat hoewel ze misschien wel lelijk zijn, ze de weg wel veel kleurrijker maken.


(kanarie) Geel

Okergeel is helemaal hip dit voorjaar, maar dan wel in je interieur in de vorm van een kussen, stoel of poef. Een gele auto? Nee, dat kan echt niet. Gele auto’s worden (vooral bij de oudere modellen onder ons waar er nog lood in de lak zat) best snel vaag en eigenlijk daarmee gewoon nog lelijker. Vroeger zagen we de gele auto veel vaker, toen was de kleur geel helemaal in. Nu gewoon echt helemaal niet meer.

Oranje

Wij trekken ons er natuurlijk niets van aan dat de kleur oranje als lelijk gezien wordt. ‘Onze’ bedrijfswagens zijn zwart (saai, klopt) maar met veel oranje accenten! Een kleur die volgens vele écht niet kan en waarin je niet moet rijden, zelfs niet tijdens een EK of WK. Geen één auto wordt mooier van de kleur oranje, zo is de conclusie op de verschillende fora op internet. Wij zelf vinden onze bussen helemaal niet zo lelijk. En zeg nu zelf: kan jij je de ‘General Lee’ in een andere kleur voorstellen?

(Barbie)roze

Steeds vaker zien we ze op de weg, de Barbie roze auto. Ondanks de vrouwenemancipatie zijn het bijna altijd de ‘boodschappenwagentjes’ waarbij er een dame achter het stuur zit, zoals de Fiat 500. Hoe ‘schattig’ het er ook uitziet, mooi kunnen we het niet noemen. De roze auto’s hebben een marktaandeel van slechts 1,5% dus echt verkocht worden ze ook niet.

Groen

Van olijfgroen en knalgroen tot ‘die vieze kleur’ groen. Een groene auto wordt toch sneller als lelijk bestempeld dan bijvoorbeeld een blauwe auto. Helemaal lelijk wordt het als het olijfgroen ook nog in een matte lak gegoten wordt, dat maakt het helemaal af. Toch rijden er nog best veel groene auto’s in allemaal verschillende tinten rond. Al worden het er wel steeds minder.

Bruin

Wij weten niet zo goed wat we hiervan moeten denken. Bruin is tja als autokleur, bruin… Persoonlijk vinden wij het niet zo’n geslaagde kleur en een kleine rondgang op internet bevestigt dit. Desondanks werd bruin in 2012 uitgeroepen tot dé trendkleur die je auto moest hebben. Of bruin in 2016 nog steeds hip is, daarover verschillen de meningen. Eén ding staat vast: er zijn super veel verschillende soorten bruin. Als je dan toch een auto wilt in die kleur, neem er dan één met de gouden gloed. Lijkt je auto net wat minder op een ‘rijdende drol’ zoals iemand op internet een bruine auto ‘liefkozend’ noemt.


Wij vroegen een paar passanten op straat welke kleur verboden zou moeten worden. De uitkomst was verrassend, want waar wij niet zoveel moeite hebben met een rode auto zijn de meningen uitgesproken over deze ‘lelijke kleur’ “Als rood niet meer gemaakt zou worden, zou ik er niet wakker van liggen”. Vooral het feit dat (en dan hebben we het eigenlijk over de auto’s van vroeger) deze rode auto’s met de jaren faal worden is een bron van ergernis. Toch blijkt een autokleur heel persoonlijk, waar de één fan is van een kleur vindt de ander het weer lelijk. Mocht je nu echt een te lelijke autokleur hebben, kan je de auto altijd nog wrappen of verkopen natuurlijk ;)

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands