Kentekenbewijs of tenaamstellingscode aanvragen? Pas op voor nep-websites

Ben je het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt? Pas dan goed op bij het opnieuw aanvragen van deze documenten dat je ze rechtstreeks bij de RDW aanvraagt. De RDW waarschuwt voor diverse nep-websites die de afgelopen maanden in opkomst zijn en je flink laten betalen en lang laten wachten op de gevraagde documenten.


Veel mensen beginnen de zoektocht naar een nieuw kentekenbewijs of tenaamstellingscode op Google. Sites met namen als tenaamstellingscode.nl, mijnkentekencard.nl en tenaamstellen.nl adverteren op relevante termen en komen zo bovenaan in de zoekresultaten.

De kleuren en lettertypes en soms zelfs het logo van het RDW worden eveneens overgenomen. Zo lijkt het net alsof je bij een officiële site bent terecht gekomen, in werkelijkheid zijn het malafide sites die niets met de RDW te maken hebben. Je kunt er in veel gevallen inderdaad een kentekenbewijs of tenaamstellingscode aanvragen maar betaald een veelvoud van de prijzen die de RDW rekent. Een tenaamstellingscode aanvragen kost je € 1,05 bij de RDW, bij de nep-sites vragen ze hier zo € 34,95 voor. Voor een kentekencard vraagt de RDW € 32,60, nepsites schromen zich niet om € 79,95 te vragen. Ook kan het in sommige gevallen tot weken duren voordat je gevraagde documenten geleverd worden.

Omdat niet iedereen even handig is op digitaal vlak geeft het RDW de mogelijkheid om via tussenpersonen deze documenten aan te vragen. Helaas kan door deze regeling de RDW hier geen wettelijke actie ondernemen op de nepsites.
Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands