Je auto verkopen via Looping of Slimverkocht: wat is beter?

Er zijn in Nederland meerdere websites waar je je tweedehands auto te koop kan aanbieden. In deze blog vergelijken we Looping en Slimverkocht.nl. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de overeenkomsten? En is er een website die er positief of negatief uitspringt?


Laten we beginnen met Slimverkocht. Dit online verkoopplatform voor gebruikte auto's is een onderdeel van het autobedrijf Das Automotive in Zaandam. De werkwijze van Slimverkocht is vergelijkbaar met die van andere verkoopplatforms. Het begint ermee dat je op basis van alleen het kenteken van je auto en de kilometerstand een waarde-indicatie kan aanvragen. Dit gebeurt op basis van een telefoongesprek met een van de adviseurs van Slimverkocht. De verkoopwaarde die wordt genoemd is slechts een indicatie van de opbrengst van je auto. Wanneer je serieus bent en er klaar voor bent om je auto echt online te verkopen dan vul je alle relevante eigenschappen en informatie met betrekking tot je auto in op de website van Slimverkocht. Daarna komt je auto in een autoveiling terecht. In de laatste fase ga je in gesprek met Slimverkocht om de biedingen te bespreken. Als je een bieding accepteert dan is je auto verkocht.

 

Looping legt nadruk op hoogste bod

Bij Looping werken ze ongeveer op dezelfde wijze. Je meldt je voertuig aan en daarna word je binnen 1 uur gebeld om je aanmelding te bespreken met een verkoopspecialist van Looping. Looping meldt verder dat daarna deze verkoopspecialist op zoek gaat naar een koper in het netwerk van het bedrijf. Bij Looping leggen ze erg de nadruk op het feit dat zij voor jou het hoogste bod uitonderhandelen. Looping gebruikt het woord autoveiling dan ook niet maar dat is natuurlijk wel het principe, auto’s worden in een autoveiling aangeboden aan de bij het bedrijf aangesloten netwerk van autobedrijven en handelaren die daarna een bod kunnen uitbrengen. In principe krijg je daarna het hoogste bod voorgelegd.

 

Slimverkocht biedt ook verkoop via consignatie

En dan nu even terug naar Slimverkocht. Deze website heeft namelijk een dienstverlening die veel andere aanbieders niet hebben en dat is de consignatieverkoop. Verkoop via consignatie is een bekende manier om bijvoorbeeld exclusieve of klassieke occasions te verkopen. Veel eigenaren van dergelijke auto's zien er tegenop om deze zelf te koop aan te bieden en de rompslomp die daarbij komt kijken. Consignatie wil zeggen dat je iemand anders de opdracht geeft om jouw auto te verkopen. In dit geval is dat Das Automotive, het bedrijf achter Slimverkocht. Bij consignatie maak je afspraken met Das Automotive over de verkoop van jouw auto. Daarna nemen zij alles voor je over. Zij zorgen ervoor dat de auto in topconditie in de showroom staat en er advertenties verschijnen op de verschillende occasionwebsites. Ook is het mogelijk in je auto te blijven rijden tot een koper zich meldt.

 

Heeft Looping het grootste netwerk?

Als we verder kijken naar de verschillen tussen de twee occasionplatforms dan valt op dat Slimverkocht onderdeel is van het autobedrijf Das Automotive. De partij achter Looping is wijverkopenuwautowel.nl. De vraag is welke aanbieder het grootste netwerk heeft. Toegang tot een groot netwerk van handelaren en autobedrijven betekent immers meer biedingen en een hogere kans op een hoger bod. Omdat Looping onderdeel is van wijverkopenuwautowel.nl is de kans aanwezig dat deze specialist een groter netwerk heeft dan Slimverkocht. Dit zou kunnen betekenen dat je kans op een hoger bod hier groter is. Aan de andere kant is Das Automotive een professioneel autobedrijf dat ook de beschikking heeft over een netwerk van professionele handelaren en andere autobedrijven die graag occasions inkopen. Het is dus moeilijk te zeggen bij welke aanbieder je de grootste kans hebt op het hoogste bod.

 

Bij Slimverkocht betaal je een marge tussen 1 en 3 procent

Tot slot nog iets over de kosten. De dienstverlening van Looping, dus het aanmelden van het voertuig en de verkoop ervan, is helemaal gratis. Bij Slimverkocht is dat anders. Hier betaal je namelijk een marge op de verkoopprijs. Op de website van Slimverkocht valt te lezen dat deze marge afhankelijk van de gerealiseerde prijs gemiddeld ligt tussen de één en drie procent. Deze marge is in het bod dat je ontvangt al verwerkt dus je krijgt niet te maken met kosten achteraf.

 

Conclusie

Wat is de beste keuze om je auto te verkopen, Looping op Slimverkocht? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Slimverkocht kiest voor een meer persoonlijke benadering. Je hebt te maken met een vast aanspreekpunt die je begeleidt in het verkoopproces. Voor die dienstverlening betaal je wel een kleine marge, tussen de één en drie procent, van de verkoopprijs. Looping is ontstaan uit een online veilingplatform en de kans is aanwezig dat het netwerk van aangesloten autobedrijven en handelaren groter is dan bij Slimverkocht. Dit zou kunnen betekenen dat je hier een iets grotere kans hebt op een hoger bod. Maar zeker is dat uiteraard niet.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands