Je 2dehands auto verkopen na de nieuwste autotrends, kan dat?

Veel jongere automobilisten hebben een passie voor auto’s, maar niet voor zo’n degelijk grijs model. Zij zijn vaak op tuningbeurzen te vinden, waar zij ideeën opdoen om hun auto te voorzien van hippe aanpassingen. Welke auto aanpassingen zijn het populairst?Autotuning, ofwel het pimpen van je auto, is erg populair in Nederland. Er zijn veel manieren om je auto bijvoorbeeld sportiviteit, klasse en snelheid te laten uitstralen. Er wordt het meeste aan de buitenkant van de auto gedaan. Ruim een derde van alle tuning vindt namelijk plaats aan het exterieur voor die mooie, opvallende look. Hoe de auto eruitziet, is voor de liefhebbers het allerbelangrijkste. Daarin spelen getinte ramen een hoofdrol. Ook een set koplampen met xenon verlichting en autostickers zijn erg in trek.


Chiptuning

Alleen een sportluchtfilter of einddemper is voor beginnelingen; een uitgebreid tuning-project is meer van de tijd. Natuurlijk komen het sportluchtfilter en de einddemper wel aan bod voor een optimaal pk-resultaat, maar een chiptuning, turbo’s en een compleet sportuitlaat lijn is voor echte liefhebbers een must.


Onderstel auto

Ook is de tijd voorbij van een setje metalen velgen monteren. Tegenwoordig moet alles rondom velg en band kloppen. Hierdoor horen de slotbouten, wieldopen en naafdoppen tot de essentiële details. De audio installatie staat trouwens ergens onderaan in de autotuning lijst. Als er al enige tuning aan de radio plaatsvindt, is dat een radio vaak meer functionaliteit krijgt.


Nieuwste trends: de stance

Dat alles rondom velg en band moet kloppen, blijkt wel weer uit de laatst gespotte trend in de autowereld, namelijk de stance van je auto. Met een vette stance van je auto wordt eigenlijk bedoeld hoe de auto op zijn wielen staat. Je geeft je auto een onverwoestbare uitstraling door je auto iets te verlagen en er vette velgen en platte, brede banden onder te zetten.


Paramagnetic paint

Kleuren roepen een bepaald gevoel op. Als jij je auto van allerlei hippe onderdelen hebt voorzien, dan moet je auto niet meer een saaie grijze of bruine kleur hebben. Dan kom je al gauw bij wrappen uit. Je bent niet langer meer afhankelijk van het kleurenpallet van de dealer, maar je kunt werkelijk iedere gewenste kleur kiezen. Maar dan nog zit je aan een kleur vast. Daar is iets op bedacht, het zogenaamde paramagnetic paint. Door een magnetisch veld rond de auto te creëren kun je met een druk op de knop de kleur van de auto veranderen. Groen, paars, blauw, kortom alle kleuren van de regenboog.


Interieur auto

Omdat het oog ook wat wil, kan de binnenkant van de auto niet achterblijven op het gebied van tuning. Doorgaans wordt hier niet veel geld en energie in gestoken. Een stoel- en stuurhoes is vaak al voldoende. Dat is ook beter voor de restwaarde van de tweedehands auto. Want wist je dat autotuning de dagwaarde van je tweedehands auto verlaagt?


Waar komt autotuning het meest voor?

Wij hebben een topdrie verzameld van de provincies waar autotuning het meest voorkomt, aangevuld met de populairste plaats van de provincie.

  • Noord-Holland - Amsterdam
  • Zuid-Holland - Rotterdam
  • Utrecht - Utrecht


Nadeel autotuning

Alle originele onderdelen vervangen voor design onderdelen kan worden gezien als afbreuk op de auto. De auto is in de fabriek ontwikkeld met de onderdelen die het best bij het model passen. Door het vervangen van originele onderdelen kan bijvoorbeeld de prestatie afnemen, waardoor de auto minder efficiënt is.Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands