Janssen van Kouwen of Severs Breeman: middenklasse of luxesegment?

In het westen van ons land vind je twee autodealers die deels in dezelfde regio werkzaam zijn, en deels hun eigen regio bedienen met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. Dit zijn Janssen van Kouwen, kortweg JVK, en Severs Breeman. JVK richt zich op de merken van autofabrikant Stellantis, zoals Opel, Citroën, Peugeot en Fiat. Severs Breeman is een BMW- en Mini-dealer. Twee verschillende autobedrijven dus, maar zeker ook met overeenkomsten.

 

Keuze uit 8 automerken bij JVK

Om met de overeenkomsten te beginnen: het zijn allebei familiebedrijven. JVK is het resultaat van een samenwerking in 2018 tussen de dealerbedrijven van Van Kouwen Automotive en Fred Janssen Autogroep. Een jong bedrijf dus, maar wel met de kennis en ervaring van de twee bedrijven die samen zijn gegaan. JVK is actief in de regio Groot-Amsterdam, Almere en 't Gooi waar het bedrijf 9 vestigingen heeft. Daarnaast beschikt JVK over een autoschadebedrijf, vestigingen voor autoverhuur en een ‘premium’ showroom waar je de top occasions vindt. Het aanbod bestaat zoals gezegd uit de automerken van fabrikant Stellantis. Deze fabrikant heeft maar liefst 14 automerken, bij JVK vind je er daarvan 7 in de showroom: Opel, Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Jeep, Peugeot en Fiat.

 

JVK heeft tussen de 800 en 900 auto’s te koop

In totaal staan er bij JVK gemiddeld tussen de 800 en 900 auto’s te koop. Hiervan zijn tussen de 500 en 600 auto’s een occasion. Ook heeft JVK een aparte sectie voor nieuwe en gebruikte hybride en elektrische auto’s. Qua prijzen betreft begint het aanbod bij 6.000 - 7.000 euro. Hiervoor kan je bij JVK bijvoorbeeld een tweedehands Opel Agila, Citroën C1 of Kia Picanto kopen. Het aanbod van tweedehands auto's is dus niet beperkt tot alleen de 8 Stellantis-merken, je kan er ook terecht voor andere automerken.

 

Alleen BMW en Mini bij Severs Breeman

Verder naar het zuiden, in de regio Rotterdam, komen we Severs Breeman tegen. Ook dit is een familiebedrijf dat met 5 vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid en Woerden sterk aanwezig is. Wel heb je hier veel minder keuze in het aantal automerken, want bij Severs Breeman verkopen ze alleen BMW en Mini. Hiermee richt men zich duidelijk op een heel andere doelgroep van JVK. Uiteraard zien we dat ook terug in het occasionaanbod. De prijzen beginnen rond de 15.000 euro voor een tweedehands Mini, waarna ze snel oplopen naar boven de 20.000 euro voor een auto als de BMW 1 serie. Opvallend is dat Severs Breeman bijna evenveel auto’s te koop aanbiedt als JVK. Gemiddeld staan er zo’n 800 auto’s op voorraad, waarvan zo’n 550 occasions. En dat zijn dus vrijwel alleen maar BMW’s en Mini’s. JVK biedt weliswaar iets meer auto’s te koop aan, dat aanbod is wel verdeeld over 8 verschillende merken. Ben je een fan van BMW en Mini dan is de keuze bij Severs Breeman enorm.

 

Veel hybride en elektrische auto’s bij JVK

Ga je voor sportief rijden dan ligt de keuze voor Severs Breeman dus voor de hand, maar als je op zoek bent naar een meer betaalbare auto dan is JVK een betere keuze. Hier is ook meer aanbod van hybride en elektrische auto’s. Vooral de hybride spreekt veel mensen tegenwoordig aan. Deze auto’s zijn zeer zuinig in gebruik maar nog niet volledig elektrisch. Je rijdt dus gewoon op benzine wanner dat nodig is. Ook leuk om te vermelden: bij JVK hebben ze een groot aanbod van de Opel Rocks. Dit elektrische stadsautootje is perfect voor iedereen die weinig kilometers maakt en op zoek is voor een handig vervoermiddel in de stad.

 

Vanaf 2024 ook weer Lancia

Tot slot willen we graag vermelden dat JVK in 2024, als een van 6 geselecteerde dealers, ook weer het merk Lancia gaat verkopen. Dit roemvolle Italiaanse merk is in Nederland vrijwel verdwenen en maakt volgend jaar dus een comeback. De nieuwe modellen van Lancia zullen allemaal elektrisch zijn, waarbij het merk een actieradius belooft van ruim 700 kilometer.

 

Conclusie

Jansen van Kouwen en Severs Breeman zijn twee autobedrijven in Noord- en Zuid Holland. JVK richt zich op de autokoper die op zoek is naar een betrouwbare auto voor een betaalbare prijs. Je kan er terecht voor een nieuw of gebruikte Opel, Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Jeep, Peugeot, Fiat, en Lancia. Severs Breemand is exclusief dealer van BMW en Mini. Een totaal ander aanbod dus. Opvallen is wel de enorme keuze bij Severs Breeman. Er staan gemiddeld maar liefst 800 nieuwe en tweedehands BMW’s en Mini’s te koop.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands