Is jouw auto klaar voor de herfst?

Na een lange zomer moeten we er nu toch echt aan geloven. Herfst! De tijd van regen, wind en hagel staat nu écht voor de deur. De wisselvallige weersomstandigheden zorgen sneller voor gevaarlijke verkeerssituaties. Ga daarom veilig de weg op en maak je auto herfstproof!Controleer je autobanden

Een glad wegdek zorgt ervoor dat je sneller je grip verliest. Controleer daarom altijd eerst de spanning en het profiel van je banden. Een te lage spanning is namelijk de hofleverancier van een klapband, terwijl te weinig profiel erg gevaarlijk kan zijn tijdens zware regenval. Zorg ervoor dat je banden tijdens de check altijd koud zijn. Weet je niet hoe hoog jouw bandenspanning moet zijn? Kijk dan even aan de binnenkant van je portier of tankklep, vaak vind je daar een sticker waar de juiste spanning op vermeld staat. Heb je zowel de bandenspanning als het – profiel op orde? Dan zal je ook merken dat het rijcomfort verbetert en je banden minder snel slijten. Verder rijd je direct ook een stukje zuiniger, en dat is natuurlijk mooi meegenomen! 


De juiste bril? Check.

Die laaghangende zon…lekker! Maar soms ook gevaarlijk, aangezien het je zicht enorm kan belemmeren. Zorg er daarom voor dat je standaard een zonnebril in je auto hebt liggen, lees hier meer tips om veilig te rijden bij een lage zon. Verder vindt een groot deel van de Nederlandse bestuurders het lastig om in het donker te rijden. Jij ook? Dan is het aanschaffen van een nachtbril wellicht een goede oplossing. 


Werkt je verlichting?

Met de dagen die steeds sneller donker worden, komen we direct op het volgende punt: de verlichting. Met name in de herfst en winter is het verstandig om deze regelmatig te blijven checken. Neem hierbij ook je remmen en remlichten mee. Zorg er verder voor dat je koplampen op de juiste manier zijn afgesteld om zo geen andere automobilisten te verblinden. 


Ruitenwissers

Onmisbaar, helemaal in Nederland. De herfst betekent veel nattigheid, dus even kijken of je ruitenwissers nog goed werken is geen overbodige luxe. Zijn ze versleten of beschadigd? Dan wordt het tijd om ze te vervangen. Een goed zicht is immers erg belangrijk. 


Verwarming en airco

Dat je verwarming in de herfst optimaal moet werken, spreek natuurlijk voor zich. Maar vergeet ook je airco niet te controleren. Je autoruiten willen in de herfst/winter nog weleens beslaan doordat er zoveel vochtige lucht in de auto aanwezig is. Een goede airco zorgt ervoor dat alle condens zo snel mogelijk weer verdwijnt. Check! Jouw bolide is klaar om de weg op te gaan. Naast de wisselvallige weersomstandigheden is de herfst natuurlijk ook een prachtig kleurrijk seizoen dat zich uitstekend leent voor mooie autoritjes door de natuur. Kortom, ga er lekker op uit!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands