Infiniti stopt in West-Europa

Infiniti heeft de afgelopen jaren geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Europa. Nu heeft het luxe broertje van de Japanse fabrikant Nissan bekend gemaakt met ingang van 2020 hier mee te gaan stoppen.


Infiniti

Reden hiervan is dat de West-Europese markt niet als rendabel wordt gezien voor het merk. In plaats daarvan legt het bedrijf de focus op Noord-Amerika en China. Wel zal het bedrijf in Oost-Europa actief blijven. Ook in het Midden-Oosten en Azië is Infiniti actief. Infiniti is in 1989 door Nissan opgericht om met name in de Verenigde Staten de concurrentie aan te kunnen gaan Lexus en Acura. De luxe merken van Toyota en Honda. In 2008 is Infiniti begonnen in Europa. De modellen Q30 en QX30 werden in het Engelse Sunderland geproduceerd. De Q30 is een hatchback en de QX30 een crossover.


Succes

Waar het merk in Amerika dus wel de markt succesvol binnen wist te dringen is dat ondanks de pogingen en kwalitatief goede auto’s in Europa nooit gelukt. De Europese markt is dus nooit winstgevend geworden voor de Japanse autofabrikant waardoor Infiniti zich genoodzaakt voelde te stoppen met haar Europese activiteiten. De komende jaren gaat het bedrijf zich in Amerika verder richten op haar SUV’s en wil het ook in China nieuwe modellen introduceren. Hierbij wil het bedrijf afscheid nemen van haar dieselmotoren en overstappen op elektrisch aangedreven voertuigen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands