Huurauto’s in het buitenland – pas goed op

Een auto huren in het buitenland is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun vakantie. Het geeft je de vrijheid om te staan en gaan waar je zelf wil. Maar pas er goed mee op want er zijn ook valkuilen waardoor je voor onverwachte kosten kunt komen te staan.


De consumentenbond waarschuwt om goed op te passen voor misleiding bij het huren van auto’s in het buitenland. Ieder jaar ontvangt de bond honderden klachten van mensen die in het buitenland een auto hebben gehuurd. Zo overvallen de verhuurbedrijven hun klanten op locatie met agressieve verkoopmethoden waarmee ze hun buitenlandse klanten onnodige verzekeringen verkopen. Vaak beweren ze hierbij ten onrechte dat de klant niet genoeg geld op zijn creditcard heeft staan om garant te staan voor de borg. Daarom dient er een prijzige extra verzekering te worden afgesloten.Ook regent het klachten over hoge brandstofrekeningen en vallen de servicekosten hoog uit. Een van de bekendste klachten blijft ook dat klanten verantwoordelijk worden gehouden voor al bestaande schade aan de auto. Maak daarom vooraf altijd een extra rondje om de auto en fotografeer en bespreek schadeplekken met de verhuurder.


Tips

Let op de kleine lettertjes (extra kosten voor schoonmaak, administratiekosten, servicekosten en de verrekening van de brandstof)


  • Schade aan de ruiten zit meestal niet bij de verzekering inbegrepen en kan al snel een tot € 10 per dag aan extra kosten opleveren
  • Lees je goed in over verhuurpartijen, lees reviews over verhuurders, op verschillende platforms zoals Trustpilot, Google reviews & Facebook


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands