De grootste ergernissen onder vrachtwagenchauffeurs

Natuurlijk hebben we als automobilisten de nodige ergernissen, en regelmatig zijn (inhalende) truckers er daar een van. Maar ook de truckers ergeren zich regelmatig aan het normale personenvervoer. Als er een groep is die veel uren en kilometers op de wegen maakt zijn het wel de vrachtwagenchauffers. Dag in dag uit maken ze vele kilometers op de (inter)nationale wegen. Logistieke dienstverlener Logistic Force ondervroeg zo’n 1100 vrachtwagencahuffeurs naar hun grootste ergernissen.



Met stip op een staan uitvoegende automobilisten op de snelweg die nog even snel voor de vrachtwagen langs schieten. Wat ons betreft logisch en ook erg gevaarlijk rijgedrag. Op twee staat agressie in de vorm van bewust remmen voor de vrachtwagen. Op drie vinden we een punt terug die ook onder automobilisten veelvuldig genoemd is, namelijk automobilisten die meer oog hebben voor hun telefoons dan voor de weg. Langzaam rijdend verkeer op de snelweg en geen richting aangeven op rotondes maken de top vijf compleet.


Veel van deze punten zijn eigenlijk logisch en met een beetje goede wil en oplettendheid te voorkomen. Truckers rijden nu eenmaal met voertuigen die makkelijk 4 keer zo lang zijn en een veelvoud wegen van de gemiddelde personenauto. Nu we er ons bewust van zijn kunnen we hier vaker rekening mee houden zodat iedereen prettig en veilig van A naar B kan komen op de Nederlandse wegen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands