Greenwheels, Snappcar of Mywheels – voor welk auto delen platform ga jij?

De autodeelmarkt is de laatste jaren sterk gegroeid, met name in de stedelijke gebieden. Er is steeds meer keuze in autodeelplatformen zoals Greenwheels, Snappcar en Mywheels. In dit artikel bespreken we de verschillen van deze drie platformen.

In tegenstelling tot een aantal jaren geleden zijn er nu diverse platformen die je helpen om altijd de beschikking over een auto te kunnen hebben. Deze platformen draaien allemaal om gemak, kosten en kwaliteit van de auto. Maar welk platform is nou de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een auto? Het vergelijken van deelauto-platformen kan nuttig zijn wanneer je op zoek bent naar een geschikt en tijdelijk vervoermiddel.


Populaire auto-deelplatformen

Greenwheels, Snappcar en Mywheels zijn alle drie auto-delingsdiensten die bedoeld zijn om vervoersvoorzieningen zo makkelijk mogelijk te maken. Deze drie platformen bieden je een betaalbaar en flexibel alternatief voor het huren van een auto. Hoewel deze diensten allemaal op een vergelijkbare manier werken, zijn er verschillen in de kosten, de dekking en de gebruiksvriendelijkheid waarmee je een auto kunt huren.


Greenwheels deelplatform

Greenwheels is één van de bekendste autodeelplatforms. Dit platform biedt een breed scala aan voordelen. Ten eerste biedt het een eenvoudig te gebruiken boekingssysteem, waarmee gebruikers makkelijk een auto kunnen boeken. Daarnaast zijn de tarieven van dit platform, in vergelijking met andere autodeelplatforms, erg afhankelijk van de hoeveelheid gebruik.

Als we kijken naar de prijzen binnen carsharing, werkt Greenwheels voornamelijk met maandelijkse tarieven. Het maandelijkse aanbod bestaat uit drie verschillende abonnementen, waarvan er een maandelijks vast tarief geldt voor twee van de drie Greenwheels abonnementen. Hoe vaker je als gebruiker een auto rijdt van Greenwheels, hoe goedkoper de kosten zijn. Het is ook mogelijk om géén abonnement te hebben; de kosten vallen in dit geval hoger uit dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van een maandelijks abonnement.

Mocht je als gebruiker een langere periode de beschikking over een auto willen hebben kan Greenwheels (vaak) wat duurder uitvallen dan andere aanbieders. Een mogelijk nadeel wanneer je niet in een grote stad woont, is dat Greenwheels auto’s voornamelijk te vinden zijn binnen de grote steden en NS stations.


Snappcar huurmogelijkheden

Een ander carsharing-platform dat steeds populairder wordt, is Snappcar. Op dit platform is de aangeboden auto vaak van een particuliere verhuurder. Het voordeel van Snappcar is dat het een zeer betaalbaar en dagelijks tarief biedt. De verhuurder bepaalt zelf het tarief van de auto. Hiernaast biedt dit platform een uitgebreid aanbod aan voertuigen, waaronder ook elektrische auto's. Particulieren en bedrijven plaatsen een auto op Snappcar, zodat deze beschikbaar is voor iemand die tijdelijk op zoek is naar een auto. De filtermogelijkheden bieden extra hulp om de meest geschikte auto te vinden online. Zo kan er gefilterd worden op prijs, type auto en bijvoorbeeld het aantal stoelen.

De kosten mogen dan misschien wel lager uitvallen dan die bij Greenwheels, de dekking bij Snappcar blijkt beperkter te zijn. Waar Greenwheels en Mywheels zonder sleuteloverdracht beschikbaarheid bieden tot een auto, heeft Snappcar dit nog niet volledig. Bij Snappcar moet je rekening houden met een sleuteloverdracht voordat er gebruik gemaakt kan worden van de auto. Wel is Snappcar momenteel zoveel mogelijk bezig om ook ‘keyless’ auto’s aan te bieden.


Mywheels deelauto

Tot slot is er de auto-delingsdienst Mywheels. Dit platform staat bekend om de grote selectie voertuigen, waaronder ook luxe(re) auto's. Mywheels is samen te vatten als een platform met een flexibele verhuurperiode. Omdat dit platform het iedere gebruiker zo gebruiksvriendelijk mogelijk probeert te maken, verhuurt Mywheels de auto’s per uur, dag of week en is er geen abonnement nodig. Dit is een voordeel wanneer een gebruiker liever geen maandelijkse kosten aangaat. Maar net als bij Greenwheels biedt Mywheels toch de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten als gebruiker. De auto’s van Mywheels kunnen afhankelijk van de locatie lastiger te vinden zijn, maar de app maakt het makkelijk een auto in de buurt te reserveren.

Een punt van aandacht bij Mywheels is dat er mogelijk een tijdslimiet gekoppeld kan zijn aan het gebruik van de auto. Al met al is Mywheels een combinatie van zowel Greenwheels als Snappcar, en staat Mywheels het meest bekend om de lage prijs-kwaliteit verhouding!


Voor ieder wat wils

Om een samenvatting te geven; autodeelplatformen zoals Greenwheels, Snappcar en Mywheels bieden een aantal voordelen, zoals een eenvoudig boekingssysteem, lage tarieven en een breed scala aan voertuigen. Er zijn echter ook enkele verschillen die goed meegenomen kunnen worden in een uiteindelijke afweging bij de keuze voor een deelauto. De wensen van jou als gebruiker kunnen erg variëren, en dus is het goed om te beseffen dat geen platform exact hetzelfde is. Een hogere prijs, beperktere voertuigkeuze of een beperkt gebruik in een regio? Het belangrijkste is dat je als gebruiker weet welke punten voor jou van belang zijn. Mocht je dus niet in een grotere stad wonen, dan zijn Snappcar en Mywheels wellicht interessanter. Ben je op zoek naar een voordelige prijs omdat je vaak gebruik zult maken van een deelauto? Dan is een abonnement bij Greenwheels voordeliger om mee te nemen in je keuze.

Wat we in ieder geval zeker weten, is dat het gebruik van een deelauto milieubewust is en flink wat vaste kosten kan besparen. Door het aanbod van autodeelplatformen neemt de verkoop van eigen auto’s steeds meer toe en werken we samen aan een betere wereld. Wil jij ook je tweedehands auto verkopen? Aanmelden is eenvoudig: vul het kenteken van je auto in en een vollediger omschrijving, upload een aantal goede foto's en je aanmelding is compleet!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands