Dynamic pricing: in de ochtend tanken het goedkoopst

Geld besparen op brandstofprijzen. Dat wil iedere chauffeur natuurlijk wel en met de huidige brandstofprijzen is ieder voordeel mooi meegenomen. In dit artikel vertellen we je over dynamic pricing en hoe je deze trend kunt gebruiken om zelf flink te besparen op je brandstofkosten.


Dynamic pricing

Dynamic pricing is een dure term voor een simpel concept. Namelijk voor prijzen die zich in de loop van de dag kunnen veranderen. Steeds meer Nederlandse tankstations maken er gebruik van en volgen hiermee het voorbeeld van Duitsland, waar dit al jaren doodgewoon is. Dit doen tankstations om een paar redenen, ze willen de concurrentie te snel af zijn en een zo groot mogelijk rendement. Hierdoor kunnen de prijzen behoorlijk heen en weer schommelen in de loop van de dag. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Een op de vijf Nederlandse tankstations maakt momenteel al gebruik van deze methode die alleen maar in populariteit lijkt toe te nemen. Vooral onder de bemande tankstations maken hier gebruik van. Over het algemeen zullen de grootste tankstations en stations gelegen aan de snelweg het vaakst hun prijzen aanpassen.


Wanneer tank ik het goedkoopst?

Maar hoe haal je als gemiddelde automobilist nu je voordeel uit deze informatie? Goedkoop tanken is een kwestie die automobilisten altijd bezig blijft houden. Een slimme chauffeur kan veel voordeel halen uit deze trend. Een goede richtlijn is: op rustige momenten zal de prijs over het algemeen dalen, om in de piekmomenten weer te stijgen. Het meeste voordeel haal je dus door midden in de nacht op te staan. Het goedkoopste tijdstip is tussen 3.00 en 6.00 uur. Bevalt dit je niet? Ook door in de ochtendspits te tanken in plaats van in de avondspits kun je al enkele centen per liter besparen. Het voordeel kan oplopen tot 10 cent per liter. Deze richtlijnen kun je de komende tijd naar je voordeel gebruiken. Maar blijf goed opletten op de ontwikkelingen. Dynamic pricing heeft te maken met vraag en aanbod. Mochten er steeds meer chauffeurs voortaan in de vroege ochtend tanken zal uiteindelijk de prijs op dit tijdstip stijgen en is een ander tijdstip wellicht weer interessanter.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands