Goede voornemens voor je auto

Jaarlijks hét terugkomende fenomeen aan het begin van het nieuwe jaar; goede voornemens. Elk jaar worden ze massaal gemaakt en de top 4 van goede voornemens is eigenlijk altijd hetzelfde. Gezonder eten, meer sporten, minder druk maken en minder drinken. We maken de goede voornemens wel, maar volhouden doen we ze eigenlijk niet.


Uit onderzoek blijkt dat ruim tweederde de goede voornemens niet volhoudt. Want tja, al die nieuwjaarsborrels en oh de verjaardag van die en een feestje daar… altijd druk. Hoe zit het eigenlijk met goede voornemens voor je auto? Wat gebeurt er als je je goede voornemens dan niet nakomt? Ikwilvanmijnautoaf maakt een eigen top 4 van goede voornemens. Wie weet heb je de smaak wel zo te pakken dat je ze volhoudt!


#1 Vaker door de wasstraat

Een mooi voornemen, beter voor je auto zorgen. Dat wil zeggen eens per maand wassen en netjes stofzuigen, zodat je bolide nog lang en gezond door het leven kan. Uit onderzoek blijkt dat ruim tien procent van de auto’s in Nederland nooit tot bijna nooit gewassen worden. Dat zijn 800.000 (!) auto’s op de weg. Dus je zal zeker niet de enige zijn die het nooit doet, maar niet wassen betekent dat smeer en vuiligheid in je autolak trekt. Laat je het lang zitten dan beschadig je op die manier je auto.


#2 Krasjes wegwerken

Het kan zo gebeuren, een paaltje dat je over het hoofd ziet of misschien is een fietser wel net iets te dicht langs je auto gefietst. Krassen en deukjes zijn snel gemaakt. Die ga je natuurlijk bijwerken, want het overkoepelende goede voornemen is dat je beter voor je auto gaat zorgen.

Dus netjes aan de slag met turtle wax en lak stiftjes in de juiste kleur om je auto te verzorgen. Doe je dit niet dan kan een kras door gaan roesten, met grote gaten in je auto tot gevolg.


#3 Bandenspanning controleren

Misschien een niet echt voor de hand liggend goed voornemen. Maar een juiste bandenspanning zorgt er niet alleen voor dat de wegligging beter wordt, de band gaat langer mee én het zorgt ervoor dat je brandstof bespaart. Elke twee weken je banden controleren kan zo al een fikse besparing opleveren en besparen is altijd een goed voornemen in het nieuwe jaar.


#4 Vloeistoffen controleren

Wat veel bestuurders vaak vergeten is het bijvullen en controleren van de vloeistoffen in de auto. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd je oliepeil te controleren. Doe dit wel bij een koude motor, dat is beter. De olie fungeert hierbij niet alleen als smeermiddel, maar ook als koel- en reinigingsmiddel voor je motor. Daarbij af en toe de antivries en ruitenwisservloeistof bijvullen en je auto blijft tevreden. Laat je dit goede voornemen voorbij gaan? Dan kan het voorkomen dat je auto begint te roken en het niet meer doet.

Goede voornemens zijn er in alle soorten en maten. Wat is jouw goede voornemen voor 2022?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands