Gebruikte auto verkopen bij Looping of Wijverkopenuwautowel?

Er zijn in Nederland verschillende verkoopsites waar je je oude auto kan verkopen. Twee van deze sites zijn Looping en Wijverkopenuwautowel. In deze vergelijking kijken we naar de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee websites.

 

Wijverkopenuwautowel - he werkt het?

Laten we eerst een kijken naar Wijverkopenuwautowel. Wijverkopenuwautowel is een traditionele verkoopsite. Dit betekent dat je je oude auto online kan aanmelden via het kenteken van de auto met aanvullende informatie en foto’s. Ook koopt het team van Wijverkopenuwautowel niet zelf jouw tweedehands auto. In plaats daarvan beschikken ze over een netwerk van aangesloten autobedrijven waar de auto’s worden aangeboden.

 

Geen online veiling?

Wijverkopenuwautowel meldt verder dat het geen online autoveiling is, maar het lijkt er wel sterk op. De auto’s worden namelijk, net als bij veel andere verkoopsites, aangeboden aan het netwerk van aangesloten autohandelaren. Deze kunnen een bod uitbrengen waarna het hoogste bod wordt uitonderhandeld door een ‘persoonlijke autoverkoopspecialist’. Het voordeel zou zijn dat je dan een hogere prijs krijgt voor je auto.

 

Looping - hoe verkoopt Looping auto's?

Bij de andere website in deze vergelijking, Looping, verloopt het verkopen van je tweedehands auto op een vergelijkbare manier. Aanmelden gaat hetzelfde, dus door het invoeren van het kenteken van de auto en door extra informatie te geven plus een aantal foto’s te uploaden. Ook hier benadrukken ze dat het geen veiling is waar je auto wordt aangeboden. Er is een verkoopspecialist die eerst altijd telefonisch contact met je opneemt om de details van je auto door te nemen en het verkoopproces te bespreken. Daarna gaan ze bij Looping op zoek naar een koper voor jouw auto binnen het netwerk van aangesloten autobedrijven, met als doel de hoogste verkoopprijs te realiseren.

 

Je auto snel verkopen met Looping?

Wat verder opvalt aan Looping is dat ze erg de nadruk leggen op een snelle verkoop van je tweedehands auto. Looping is een nieuwe naam en wil zich hiermee onderscheiden van de andere aanbieders. Looping meldt dat ze binnen een kwartier nadat je je auto hebt aangemeld contact met je opnemen, en dat je binnen 1 uur een vrijblijvend bod ontvangt. Verder meldt Looping dat ze je oude auto meestal binnen 1 of 2 werkdagen kunnen verkopen. Voor de volledigheid meldt Looping dat het ook wel 14 dagen kan duren voordat je auto wordt verkocht, waarmee ze net zo snel zijn als Wijverkopenuwautowel.

 

Beide verkoopsites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf

Een opvallende overeenkomst is dat Looping en Wijverkopenuwautowel allebei tot hetzelfde bedrijf behoren. Looping is namelijk een initiatief van het bedrijf achter Wijverkopenuwautowel. Als we inzoomen op de beide occasionwebsites zien we dat er verschillen zijn, maar vooral ook veel overeenkomsten.

Zo komt je auto naar eigen zeggen niet in een veiling terecht maar wordt deze via een verkoopspecialist van Looping of Wijverkopenuwautowel aangeboden aan het netwerk van aangesloten autobedrijven. Deze kunnen vervolgens een bod uitbrengen. Dit bod wordt aan je voorgelegd waarna je kan besluiten dit te accepteren. Doe je dit niet dan gaat de verkoop niet door.

 

Autoveiling heeft voor- en nadelen

Looping en Wijverkopenuwautowel benadrukken regelmatig dat ze geen veiling zijn. Hiermee wekken deze websites de indruk dat een autoveiling een nadeel is om je auto te verkopen. Maar is dat ook zo? Andere websites, waaronder ikwilvanmijnautoaf, maken al jaren gebruik van autoveilingen om tweedehands auto’s te verkopen. En dat doen ze met succes, vooral voor iedereen die via een autoveiling zijn of haar oude auto wil verkopen. Het voordeel van een autoveiling is namelijk dat auto’s in één keer worden aangeboden aan een groot netwerk van aangesloten autobedrijven en niet bij slechts enkele kopers. Tegelijkertijd geldt dat ook bij deze veilingen alleen geselecteerde kopers toegang hebben tot het aanbod. Dit zijn stuk voor stuk erkende en betrouwbare autobedrijven die serieus op zoek zijn naar interessante tweedehands auto’s om in te kopen. Je profiteert dus van een groot netwerk én betrouwbare kopers.

 

Conclusie

Looping en Wijverkopenuwautowel zijn twee autoverkoopsites waar je je oude auto kan verkopen. Ze behoren allebei tot hetzelfde bedrijf en dat zie je terug, want er zijn vooral veel overeenkomsten tussen de twee websites. Zo maken ze naar eigen zeggen geen gebruik van een autoveiling om je auto te verkopen maar van een persoonlijke verkoopadviseur die jouw auto aanbiedt bij de aangesloten autobedrijven. Een verschil is dat Looping meer de nadruk legt op de snelheid waarmee ze jouw oude auto kunnen verkopen, maar wie kijkt naar de details ziet dat er wat dat betreft geen verschil is met Wijverkopenuwautowel.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands