Deze fabrikant verkocht vorig jaar de meeste auto’s

In Nederland is Volkswagen misschien de marktleider. En op globaal niveau is het vaak een tweestrijd tussen Volkswagen en de Japanse fabrikant Toyota. Maar wereldwijd gezien is het afgelopen jaar de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie de grootste autofabrikant.


De samenwerkende autofabrikanten hebben in 2018 10,76 miljoen voertuigen weten te verkopen. Daarmee bleven ze Volkswagen en Toyota net voor. Volkswagen bleef steken op 10,6 miljoen voertuigen terwijl Toyota, waar ook Daihatsu en Lexus onder vallen, het moest doen met 10,39 miljoen exemplaren.



Binnen de Renault-Nissan-Mitsubishi groep werden er 5,65 miljoen Nissans (waaronder ook Infiniti en Datsun vallen) verkocht. Renault nam 3,88 miljoen voertuigen voor haar rekening en Mitsubishi stijgde met maar liefst 18% naar 1,22 miljoen verkochte voertuigen. Hiermee heeft de Frans Japanse combinatie van Renault, Nissan en Mitsubishi het stokje overgenomen van het Amerikaanse General Motors. Dit bedrijf heeft Opel in 2017 afgestoten waardoor ze in 2018 niet langer de koploper zijn en met 9 miljoen verkochte auto’s en voertuigen op plek 4 bijven steken. Kia/Hyundai maakt met 7,4 miljoen verkochte voertuigen de top 5 vol. Ford staat op de 6e plek met 7 miljoen verkochte auto’s en bestelbusjes.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands