Europese of Japanse auto kopen? Dit zijn merkdealers Wassink en Oostendorp

Van Drenthe tot Limburg vind je de autodealers Wassink Autogroep en Oostendorp Autogroep. Samen hebben deze bedrijven meer dan 40 vestigingen in de verschillende provincies. Hier kan je terecht voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto van verschillende merken. Welke merken zijn dat? En wat zijn verder de verschillen tussen deze twee merkdealers? Dat leggen we hier uit.


Meer automerken bij Wassink

Wassink is in 1970 in Winterswijk gestart als autobedrijf en heeft zijn wortels daarmee stevig verankerd in het oosten van Nederland. Door diverse overnames telt Wassink Autogroep nu twintig vestigingen, van Enschede tot Heerlen. Wat meteen opvalt is dat Wassink veel meer automerken aanbiedt dan Oostendorp. Als je een nieuwe auto wil kopen bij Wassink dan heb je de keuze uit maar liefst 11 merken. Bij Oostendorp zijn dat er 5.


Dit zijn de elf automerken van Wassink:

● Peugeot

● Citroën

● DS

● Opel

● Fiat

● Abarth

● Alfa Romeo

● Ford

● Hyundai

● Kia

● Jeep


Vooral Europese merken bij Wassink

Wassink heeft 20 vestigingen waar deze merken worden verkocht, maar niet alle vestigingen verkopen alle merken. In Velp, waar Wassink 7 merken verkoopt, heb je de meeste keuze. Daarna zijn Nijmegen, Venlo en Venray de grootste vestigingen. Er zijn ook vestigingen waar ze slechts één merk verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld de Opel-dealers in Arnhem en Elst, de Kia-dealer in Arnhem en de Hyundai-dealers in Heerlen en Sittard. Opvallend bij Wassink is verder dat ze heel veel Europese merken verkopen. Alleen Hyundai, Kia en Jeep vallen hierbuiten, waarbij we de Europese tak van het Amerikaanse Ford gemakshalve als Europees beschouwen.


Nadruk op Japanse merken bij Oostendorp

Zoals gezegd heb je bij Oostendorp de keuze uit 5 merken:

● Toyota

● Mazda

● Hyundai

● Suzuki

● Mitsubishi

Oostendorp kiest daarmee duidelijk niet voor Europese merken, zoals Wassink doet, maar voor Japanse en Koreaanse (Hyundai) autofabrikanten. Wel is het zo dat, net als bij

Wassink, niet alle vestigingen alle merken verkopen. Zo heeft Oostendorp 8 Toyota-dealers, 4 Mazda-dealers, 3 Hyundai-dealers, 4 Suzuki-dealers en 2 Mitsubishi-dealers. Overigens zijn het niet allemaal aparte vestigingen maar vind je in sommige gevallen de verschillende merken bij elkaar in hetzelfde pand. Dit maakt het shoppen voor een nieuwe auto een stuk eenvoudiger!


Meeste occasions bij Wassink

Uiteraard verkopen Wassink en Oostendorp niet alleen nieuwe auto’s, je kan er ook terecht voor een jonge occasion. Wassink heeft het grootste aanbod. Gemiddeld staan er bij Wassink tussen de 800 en 900 tweedehands auto’s te koop, vooral van Peugeot, Kia, Opel, Citroën, Hyundai en Ford. Bij Oostendorp vind je tussen de 600 en 700 occasions in de showroom, hoofdzakelijk van Toyota, Hyundai en Mazda. Wel lijkt het erop dat de verkoopprijzen bij Oostendorp iets lager beginnen dan bij Wassink. Zo vind je er voor minder dan 4.000 euro bijvoorbeeld al een Toyota Yaris of een vergelijkbare auto. Bij Wassink kosten de goedkoopste occasions, zoals een Citroën C1 of Peugeot 107, tussen de 5.000 en 6.000 euro.


Elektrisch rijden, autolease en fietslease

Naast het verkopen van nieuwe en tweedehands auto's houden Wassink en Oostendorp zich ook bezig met andere activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch rijden. Zo kan je er bijvoorbeeld ook een laadpaal aanschaffen. Ga je een elektrische auto kopen bij Wassink of Oostendorp, dan kunnen zij er ook meteen voor zorgen dat er bij je thuis een laadpaal wordt geïnstalleerd. Dit is voor veel mensen een prettig idee omdat het veel zorgen wegneemt over laden en elektrisch rijden. Daarnaast biedt Oostendorp ook de mogelijkheid om een laadpas aan te schaffen. Met zo'n pas kan je altijd en overal laden bij publieke laadpalen. Superhandig wanneer je niet over een eigen laadpaal beschikt. Daarnaast is het bij zowel Oostendorp als Wassink mogelijk om een auto te leasen of te huren. Beide bedrijven hebben hiervoor zelfs een aparte tak opgericht: Wassink Autolease en Oostendorp Autolease. Oostendorp biedt daarnaast voor werknemers ook de mogelijkheid om voordelig een fiets te leasen.


Conclusie

Wassink Autogroep en Oostendorp Autogroep zijn twee grote autodealers in het oosten van Nederland. Wassink heeft 20 vestigingen en biedt de keuze uit maar liefst 11 automerken, vooral Europese. Oostendorp heeft 22 vestigingen en richt zich met Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki en Mitsubishi vooral op de liefhebbers van Japanse en Koreaanse auto’s. Beide autobedrijven hebben een zeer groot aanbod van tweedehands auto’s. Bij Wassink staan zelfs tussen de 800 en 900 occasions te koop, bij Oostendorp zijn dat er tussen de 600 en 700. Daarnaast bieden beide bedrijven verschillende diensten op het gebied van elektrisch rijden. Ook kan je er terecht om een auto te leasen of te huren. Oostendorp richt zich bovendien op de fietslease voor werknemers.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands