Een auto huren: Europcar of Avis

Een auto huren biedt vele voordelen boven het kopen van een auto. Als je af en toe een auto nodig hebt, is het huren van een auto een veel goedkopere en flexibelere optie. Maar welke verhuurbedrijven zijn er nou? We nemen je graag mee in de voordelen van verhuurbedrijven Europcar en Avis.  

Wanneer je een auto huurt, krijg je toegang tot een voertuig zonder de hoge aankoopprijs, de kosten voor verzekering, onderhoud en reparaties die bij het kopen van een auto komen kijken. Bij het huren van een auto betaal je alleen voor het gebruik van het voertuig. Dit maakt autohuur uiterst betaalbaar. Het huren van een auto biedt ook een hoge mate van flexibiliteit. Bij het huren van een auto, kun je rekening houden met de behoefte die bij jouw situatie past. Er kan gekozen worden uit een verscheidenheid aan modellen, maten en opties bij de meeste auto verhuurbedrijven.  

Diverse aanbieders 

Europcar en Avis zijn twee grote autoverhuurbedrijven die veel te bieden hebben. Beide bedrijven bieden een breed scala aan voertuigen voor huur, waaronder auto's, minivans, bestelwagens, SUV's en luxe voertuigen. Beide bedrijven bieden ook opties voor lange termijnverhuur. Hoewel Europcar en Avis uitstekende autoverhuurdiensten aanbieden, zijn er een aantal verschillen tussen de partijen. Het belangrijkste verschil tussen Europcar en Avis is de locatie van hun vestigingen. Avis heeft meer dan 4.500 locaties in meer dan 165 landen, terwijl Europcar meer dan 3.400 locaties in meer dan 140 landen heeft. Avis is daarom meer uitgebreid en heeft veel vestigingen over de hele wereld.  

 

Vergelijkingen tussen Europcar en Avis 

Een ander verschil tussen Europcar en Avis zijn de diverse tarieven. Europcar heeft lagere tarieven dan Avis . Dit komt doordat Europcar meer kortingen én meer flexibiliteit in tarieven aanbiedt. Europcar speelt ook extra in op kortingen wanneer de auto voor lange termijn gehuurd wordt.  

Ook verschillen Europcar en Avis in het aanbod van verzekeringen. Europcar heeft een uitgebreider verzekeringspakket dan Avis. Europcar biedt ook een aantal aanvullende verzekeringen, zoals aansprakelijkheidsverzekeringen en verzekeringen tegen schade.  

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Europcar en Avis verschillende klantenservice-opties bieden. Avis biedt klanten verschillende manieren om contact met hen op te nemen, zoals telefoon, e-mail, live chat, sociale media en hun website. Europcar biedt klanten alleen telefonische ondersteuning of een contactformulier dat ingevuld dient te worden.  

 

Op zoek naar een bestelwagen van Europcar? 

Geen probleem voor Europcar! Een bestelwagen bij Europcar regelen is eenvoudig. Om te beginnen, heb je keuze uit meerdere ‘maten’ bestelwagens. Hierdoor kun je kiezen voor een wagen die aan je wensen voldoet; van kleine bestelwagens tot grotere vrachtwagens. Wanneer de keuze voor de bestelwagen is gemaakt, moeten de details van de bestelling nog ingevuld worden, zoals de locatie waar de bestelwagen opgehaald wordt, de data waarop je de bestelwagen wilt gebruiken en of er nog extra opties gewenst zijn, zoals verzekeringen of extra accessoires. Vervolgens kun je de boeking afrekenen. Wanneer de betaling is voltooid, zal er een bevestiging per e-mail met alle details van de boeking doorgestuurd worden. Vergeet natuurlijk geen geldig rijbewijs op het moment dat je de wagen in stapt.  

Al met al is het eenvoudig om een bestelwagen bij Europcar te regelen. Je hoeft alleen maar de juiste bestelwagen te kiezen en de boeking af te ronden met de juiste betaalmethode. Nadat de verhuur is voltooid, kan er direct gebruik gemaakt worden van de bestelwagen! 

 

Een bestelwagen bij Avis huren 

Het reserveren van een bestelwagen bij Avis is, net zoals Europcar, eenvoudig en snel. Ook op de website van Avis worden verschillende opties voor het huren van een bestelwagen voorgesteld. Er is een flink aanbod aan verschillende modellen, zoals een kleine bestelwagen voor kleine taken of een grotere bestelwagen voor grote verhuizingen of ritjes van A naar B. Vervolgens kan de gewenste locatie geselecteerd worden waar de bestelwagen zowel opgehaald als ingeleverd kan worden.  

Avis heeft veel verhuurlocaties over de hele wereld, dus als gebruiker ben je al snel verzekerd van een locatie in de buurt. Nadat de keuze voor het type auto is gemaakt, kunnen de kosten van de bestelwagen bekeken worden en is het tijd om de betaling te voldoen. Qua betaalopties biedt Avis verschillende mogelijkheden aan, waaronder ook creditcard betalingen. Als laatste stap moet de boeking nog bevestigd worden. Avis stuurt vervolgens een bevestigingsmail met alle details van de ‘bestelling’ van de auto. Zodra deze is voltooid, kan de bestelwagen opgehaald worden bij de geselecteerde locatie. Ook bij Avis ben je snel klaar om de auto op te pikken en te gaan rijden! 

 

Het oog wilt ook wat 

Naast dat bij zowel Europcar als Avis ‘normale’ personenauto’s en bestelwagens gehuurd kunnen worden, bieden beide platformen ook een aanbod luxere auto’s aan. 

Europcar heeft een uitgebreide selectie van luxe voertuigen, waaronder sportwagens, SUVs, convertibles, coupés en meer. Alle voertuigen zijn voorzien van de nieuwste technologie en luxe functies, waardoor een bestuurder de ultieme rijervaring krijgt. De voertuigen zijn ook comfortabel, stijlvol en veilig. Europcar biedt hierbij voordelige tarieven, waardoor het huren van een luxe auto betaalbaar is. Bovendien is de service flexibel, waardoor er op elk gewenst moment genoten kan worden van een huurauto. 

Ook Avis biedt een breed scala aan luxe auto's van topmerken zoals Mercedes-Benz, BMW, Audi, Lexus en meer. Er is keuze tussen verschillende voorzieningen, van comfort tot uitgebreide verzekeringen en zelfs persoonlijke verzekeringen. Hierbij kan er ook een keuze gemaakt worden uit verschillende verhuurperioden, van één dag tot langere periodes. Bij het huren van een luxe(re) auto bij Avis, kun je er zeker van zijn dat je een veilige, comfortabele en luxueuze rit zult hebben. Kortom, luxe auto's huren bij zowel Avis als Europcar zijn geschikte manieren om een speciale gelegenheid nog specialer te maken. 


In conclusie zijn Europcar en Avis twee grote autoverhuurbedrijven met verschillende voor- en nadelen. Europcar heeft lagere tarieven, meer verzekeringen en een breed scala aan locaties. Avis heeft een uitgebreidere locatiekring, meer kortingen en meer opties voor klantenservice. Beschik je zelf over een auto waar weinig ritjes in gemaakt worden en overweeg je om je auto te verkopen? Ga dan naar ikwilvanmijnautoaf.nl. Daar kan je je tweedehandsauto makkelijk verkopen. Vul online je gegevens in en ontvang een passend bod! 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands