Deze auto's krijgen de meeste bekeuringen

De Britse website MoneySuperMarket vroeg zich af voor welke auto's de meeste bekeuringen werden uitgedeeld. Door vijf jaar aan verzekeringsaanvragen te analyseren is deze informatie in kaart gebracht.


Rij je in een BMW? Dan is er een grote kans dat er regelmatig een boete op de mat ligt. Tenminste, zo is het in Engeland. Na 6,5 miljoen verzekeringsaanvragen te hebben geanalyseerd blijkt dat BMW's het 'goed' doen in de boete ranglijst. De ranglijst wordt aangevoerd door de BMW 730d. Maar liefst 1 op de 5 BMW 730d's heeft de afgelopen vijf jaar een boete ontvangen. De BMW 225d en Maserati GranTurismo volgen op de voet. De Porsche Panamera en de BMW 540i maken de top 5 compleet.Rij je in een Ford Ka, Nissan Sunny of Rover. Dat is dan goed nieuws. Deze modellen hebben vrijwel geen boetes ontvangen de afgelopen jaren. Slechts 2 procent van deze voertuigen heeft de afgelopen vijf jaar een boete ontvangen volgens de gegevens van MoneySuperMarket. Opvallend is ook de factor die leeftijd speelt. Van de jongste bestuurders tot 19 jaar heeft slechts 1 procent een boete ontvangen. Van de mannen tussen de 25 en 29 jaar en 40 tot 49 jaar heeft maar liefst 10 procent een boete ontvangen.


Boetes voor alle mogelijke delicten tellen mee. Het overschrijven van de maximum toegestane snelheid, rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag of door rood rijden zijn veelgenoemde boetes. Maar liefst 632 verschillende automodellen hebben een boete ontvangen in deze tijd.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands