Dethleffs vs Bürstner caravans: welk merk wint?

Regelmatig vergelijken we verschillende merken caravans en campers, om jou wegwijs te maken in de wereld die kamperen heet. Vandaag kijken we twee Duitse merken die allebei bekend staan om betrouwbare, goed ontworpen caravans. Met diverse modellen bieden de fabrikanten caravans voor ieder type kampeerder, waarbij functionaliteit en comfort voorop staan. In deze blog vergelijken we Dethleffs vs Bürstner caravans

Geschiedenis Dethleffs vs Bürstners caravans

‘Made in Germany’, het is al vele decennia een beproefd kwaliteitsstempel. Eentje die ook van toepassing is op de caravans van Dethleffs en Bürstner. Beide fabrikanten kennen hun oorsprong en zijn nog altijd gevestigd in Duitsland. 


Het bedrijf Dethleffs KG werd al in 1932 opgericht, toen nog als producent van zwepen. In 1931 maakte Arist Dethleffs de allereerste caravan. Hoewel er enige onduidelijkheid is over de geschiedenis van de caravan, wordt de Duitser beschouwd als een belangrijke uitvinder van de moderne caravan. Sinds 1931 produceert Dethleffs caravans vanuit Isny, eind jaren ‘70 volgden ook campers. 


De Duitse Jakob Bürstner startte in 1924 een timmerfabriek. In het eind van de jaren ‘50 werden caravans met de hand gemaakt in deze fabriek. De eerste caravan was in 1958 klaar. De belangstelling voor deze caravans steeg razendsnel, waardoor de productie moest worden versneld en uitgebreid. In de jaren ‘70 ontstond de onderneming Bürstner GmbH. De populariteit van caravans en campers zorgde ervoor dat het aanbod van Bürstner steeds groter werd. 


Inmiddels maken zowel Dethleffs als Bürstner deel uit van de Erwin Hymer Group. Als marktleider in Duitsland, Nederland en andere landen verenigt de Hymer Group verschillende merken caravans en campers. Denk naast Dethleffs en Bürstner ook aan Eriba, Laika, LMC, Sunlight, Carado, Crosscamp en natuurlijk Hymer. 

Caravans van Dethleffs

Kwaliteit, veiligheid, luxe en comfort: dat staat voorop bij de caravans van Dethleffs. Zo zijn deze mobiele vakantiewoningen voorzien van innovatieve binnenklimaattechnologie, een ruimtebesparende inrichting en diverse accessoires. Met verschillende modellen en opties biedt Dethleffs voor iedere kampeerder en elk budget een passende caravan. 


Dethleffs onderscheid deze modelseries caravans: 

 • c’joy: geschikt voor prijsbewuste kampeerders die op zoek zijn naar hun eerste mobiele woning. Relatief licht van gewicht, waardoor een B rijbewijs voldoende is om hiermee te mogen rijden. 
 • c’go (up): nog een geschikte caravan voor beginners en jonge gezinnen. Lichtgewicht en compact, maar dankzij een functionele inrichting voor tot maar liefst 7 personen slaapplaatsen.  
 • Aero (up): de traditionele, klassieke Dethleffs caravan. Compact, maar maximale ruimte en flexibiliteit. Met een modern en licht design. 
 • Camper: nee, dit is geen camper, maar toch echt een caravan. Volledig ingericht voor gezinnen. Met onder meer een ruime keuze aan indelingen en een serviceluik voor toegang tot een extra opslag. 
 • Nomad: voor moderne nomaden. Een betrouwbare, verfijnde caravan met luxere opties. Zeer geschikt voor ervaren kampeerders, maar ook voor beginners. 
 • Beduin Scandinavia: een klassiek model met Scandinavisch design. Met een luxe, comfortabel interieur en efficiënt wintercomfortpakket voor reizen naar koudere gebieden.
 • Avantgarde: de meest populaire, luxe indelingen in de Camper en Nomad modelserie. Voor nog meer comfort, variatie en keuze. 

Caravans van Bürstner

Overal thuis, de slogan van Bürstner. Dit streven komt tot uiting in alle details van de verschillende caravanmodellen. Daarom worden ruimtegevoel, meubeldesign en functionaliteit in iedere Bürstner caravan optimaal op elkaar afgestemd. Zo creëert de fabrikant met verschillende modellen een caravan voor iedere campingliefhebber. 


Bürstner beschrijft de modelseries als volgt: 

 • Premio Plus: gezinscaravan met compacte afmetingen en maximale ruimtebesparing. Dankzij de hefbedden verandert het zitgedeelte ‘s avonds eenvoudig in een slaapplek. 
 • Averso Plus: ook deze caravan met hefbedden biedt maximale ruimtebesparing en een compact formaat. Daarnaast is deze caravan lichter van gewicht dan vergelijkbare modellen. 
 • Premio: volgens Bürstner een bestseller. Een compacte caravan zonder hefbedden, voor stellen en gezinnen. Met een aantrekkelijke prijs in verhouding tot de prestaties op het gebied van ruimte en comfort. 
 • Premio Life: ook deze lichte, compacte caravan is aantrekkelijk geprijsd. Zonder hefbedden en met royale bergruimte aan de voorkant. 
 • Premio Limited: vier speciaal uitgeruste indelingen van de Premio en Premio Plus caravans. Caravan met een modern design, voor de meer ervaren kampeerder. 

Dethleffs vs Bürstner: welke caravan moet ik kiezen? 

Ben je in je zoektocht naar de beste caravan gestuit op de mobiele vakantiewoningen van Dethleffs en Bürstner? Wij kunnen het antwoord op de strijd Dethleffs vs Bürstner helaas niet geven. Welke caravan je moet kiezen, is geheel persoonlijk. Dat hangt namelijk helemaal samen met jouw persoonlijke eisen en wensen.


Je kunt jezelf afvragen welke factoren belangrijk zijn voor jou in een caravan. Wil je vooral maximale opbergruimte? Wil je handige, functionele indelingen? Of ben je op zoek naar extra comfort, bijvoorbeeld in de vorm van ergonomische stoelen en bedden? Of een functioneel ingerichte keuken? 


Eén ding staat vast: met beide merken verzeker jij jezelf van een goede, betrouwbare caravan. Want zowel de caravans van Dethleffs als Bürstner zijn van uitstekende Duitse kwaliteit. Met hun jarenlange ervaring in de productie van mobiele woonwagens en voortdurende technologische innovaties streven beide fabrikanten naar een zorgeloze vakantie voor jou. 

Verkoop je caravan snel en zorgeloos!

Dethleffs vs Bürstner caravans, is er voor jou een duidelijke winnaar? Als je een nieuwe caravan gaat kopen, wil je jouw oude vast en zeker verkopen. Daarbij kunnen wij je helpen. Meld je caravan aan, upload foto’s en geef een zo goed mogelijke omschrijving. 


Wij brengen je caravan onder de aandacht bij dealers. Voordat je het weet ontvang je een mooi bod en verdien je een mooi zakcentje voor de aanschaf van je nieuwe Dethleffs of Bürstner caravan. Meld je nu direct aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands