De meeste autopech situaties

Autopech, niets is zo vervelend als dat gebeurt. Je bent onderweg naar je bestemming en ineens sta je daar. Je auto wil niet meer starten en je kan geen kant op. Wat zijn nou de meest voorkomende situaties en hoe voorkom je autopech?


Het is een vervelende gebeurtenis, maar heel veel mensen krijgen met autopech te maken. Vaak komt het ook op het meest ongunstige moment. ’s Avonds tijdens de drukke spits, of tijdens barre weersomstandigheden. Wij beschrijven de meest voorkomende vormen van autopech en geven je tips om het te voorkomen.


Je auto wil niet starten

Je staat net op het moment om van je werk weer naar huis te gaan, wil je auto niet meer starten. Balen natuurlijk, want je wil zo snel mogelijk naar huis. Maar met een defecte startmotor gaat je auto echt niet meer lopen.

Dit soort autopech kun je voorkomen door regelmatig je auto te laten controleren. Wanneer je hier op tijd achter komt, sta je in ieder geval niet plotseling ergens stil.


Accu is leeggelopen

Hoewel het heel logisch is en we het ook allemaal heel goed weten, vergeten we toch regelmatig de lampen uit te doen. En daar sta je dan in de vroege ochtend om naar je werk te gaan. Maar je auto wil niet meer rijden omdat de accu leeg is. Controleer daarom altijd als je de auto uitstapt op een vaste manier: heb ik alles uitgedaan? In de winter, wanneer het heel koud komt dit soort autopech ook voor doordat je accu leeg is door de kou. De accu kan hierdoor minder goed presteren wanneer hij eerder leeg is. Rijd daarom zo min mogelijk korte ritten en zorg dat je startkabels in de buurt hebt.


Autopech door een lekke band

Je zit lekker ontspannen in je auto met een muziekje op. Maar opeens hoor je een hele harde knal! Dat was de band die is geknapt. Doorrijden is gevaarlijk dus zet de auto op een veilige plek aan de kant. Om dit soort situaties te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig de banden controleert. Zorg er daarnaast ook voor dat je altijd een reserveband bij je hebt zodat je die snel kunt vervangen en verder kunt rijden.


De motor heeft het begeven

Ook deze vorm van autopech komt vaker voor dan je denkt. Je rijdt ergens en opeens hoor je een gek geluid. Meteen daarna stopt je auto met rijden. Dit is een teken dat de motor het heeft begeven. Vaak zie je dit van tevoren wel een beetje aankomen als je goed op de juiste signalen let.

Ruikt het vreemd in de auto? Of komt er rook uit de motorkap of zie je dat het ergens bij de auto lekt? Dan moet je daar direct op reageren en met je auto langs de garage gaan. Misschien ben je het dan nog voor. Doorrijden helpt in ieder geval zeker niet, want het wordt alleen maar erger.


Sleutels aan de binnenkant, deur op slot

Ook dit soort autopech komt regelmatig voor. Je hebt de sleutels nog in het contact zitten, maar de auto is op slot. Vaak gebeurd dit wanneer mensen de ruiten aan het krabben zijn, de motor draait en de deur wordt vergrendeld. Het is dan handig om extra reservesleutels bij je te hebben, maar dat heeft niet iedereen. Dan moet er een deur opengebroken worden, of een ruit ingeslagen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands