Dit is de grootste ergernis op de Nederlandse wegen

Ergernissen op de weg. Er zijn er genoeg van. Variërend van trage zondagsrijders tot het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Maar wat is de grootste ergernis onder de Nederlandse automobilisten?


In opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden is hier onderzoek naar gedaan door onderzoeksbureau DirectResearch. Voor dit onderzoek zijn zo’n 800 Nederlandse Automobilisten ondervraagd. Van deze automobilisten gaf bijna de helft aan dat bumperkleven hun grootste bron van ergernis is tijdens het rijden. 47% van de ondervraagden ergert zich hieraan. Wat opvallend is, is dat slechts 5% van de ondervraagden aangeeft zich zelf regelmatig hieraan schuldig te maken.



Zo’n 37% van de ondervraagden geeft aan zich vooral te ergeren aan het gebruik van de telefoon tijdens het rijden door andere weggebruikers. Andere veelgenoemde ergernissen zijn onnodig links rijden en geen richting aangeven. Opvallend is het verschil tussen mannen en vrouwen. Waar vrouwen zich vooral ergeren aan medeweggebruikers die geen richting aangeven ergeren mannen zich meer aan onnodig linksrijders. De helft van de ondervraagden geeft aan zo nu en dan te hard te rijden. Vooral met een beetje harde muziek op worden mensen weleens een beetje te enthousiast.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands