De eyecatchers van de Autosalon

Autosalon Brussel ging goed van start met 140.000 bezoekers op het einde van het eerste weekend. Grote merken tonen hun paradepaardjes met, als hoogtepunt, de tentoonstelling DreamCars. Welke modellen blinken uit?


De Brusselse Autosalon, als echte autoliefhebber moet je hier op z’n minst één keer zijn geweest. Autofabrikanten trekken de meest indrukwekkendste modellen uit de kast voor een Europese of wereldwijde première. Ikwilvanmijnautoaf.nl ging op zoek naar de modellen die je niet mag missen.


Duitse merken op Autosalon

De 93ste editie van de Autosalon draait officieel om bedrijfswagens, maar toch kunnen we al een hele week onze ogen uitkijken. Vooral liefhebbers van Duitse merken konden hun hart ophalen. Stijlvol en praktisch, zo kunnen we de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake omschrijven, de AMG variant voegt daar nog een dosis sportiviteit aan toe. De Audi A1, Q3 en Q7 beleefden alle drie hun première op de Autosalon Brussel. De Q3 en Q7 maakten zich op voor hun Europese première, voor de Audi A1 Sportback was zelfs een wereldpremière weggelegd. Je kunt je afvragen of dit toeval is, aangezien het model in de fabriek in het Belgische Vorst zal worden gebouwd.


De auto’s van BMW waren ook volop te bewonderen tijdens de Autosalon. De Duitsers toonden niet alleen voor het eerst in Europa de BMW X5 M en BMW X6 M, maar ook de nieuwe MINI Hatch John Cooper Works. Op de North American International Auto Show (NAIAS) van vorig jaar was de nieuwe MINI nog niet helemaal klaar om het publiek onder ogen te komen, maar nu staat ‘ie te schitteren op de Autosalon. De BMW X5 M en X6 M werden trouwens allebei voor het eerst aan Europa getoond. De autofabrikanten zijn al enige tijd gefixeerd op het bouwen van hybride en elektrische auto’s. Natuurlijk heeft BMW ook rekening gehouden met het milieu en toonde de i8, zonder twijfel de meest opvallende verschijning.


Conceptcars

Citroën en DS vullen samen een groot gedeelte van de Autosalon. Op de stand is onder andere de gefacelifte Citroën C4 te bewonderen. De autofabrikant wil graag het succes van het model hoog houden door een kleine update: nieuwe LED dagrij-lichten, gewijzigde achterlichten met 3D-effect, nieuwe exterieurkleuren en een variëteit aan velgenmateriaal. Maar de eyecatcher is toch wel de DS Divine. Zowel het exterieur als het interieur van de Divine geeft een futuristische indruk. Dit is ook direct de reden dat het model niet in product zal komen, of althans niet in deze vorm. Op de stand van Peugeot kunnen bezoekers de Exalt bewonderen, een concept car die ons mogelijk een blik geeft op de toekomstige Peugeot Berline.

De meningen zijn er onderhand verdeeld over de Toyota CH-R, maar stoer oogt ‘ie in ieder geval wel. De sportieve tweedeurs SUV met hybride aandrijving maakt duidelijk hoe de toekomstige Toyota’s er gaan uitzien. Een productiemodel, gebaseerd op de CH-R, zou al in de maak zijn. Honda houdt het iets rustiger met de Civic type R. Ook Skoda blikt vooruit met de Vision C, evenals Ford met de Vignale S-Max.


DreamCars

Vanaf vandaag staan een vijftigtal sportwagens te blinken op de Autosalon tijdens de tentoonstelling DreamCars. Bezoekers betalen ‘slechts’ vijf euro extra om een kijkje te mogen nemen bij meest prestigieuze modellen waarvan enkelen zelfs hun wereldpremière beleven. Een van die modellen is de Noble M600 Speedster. Verder zijn er ook nog enkele klassiekers, conceptcars en racewagens te zien, met als grote blikvangers een Audi R8 E-Tron Quattro uit Le Mans en een originele Porsche 911 Targa. Tijdens de eerste edities in 2011 en 2013 telde de tentoonstelling DreamCars tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers, voor 2015 wordt op minimaal 30.000 bezoekers gerekend. Houd onze blog in de gaten of volg ikwilvanmijnautoaf.nl op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands