Hoe kun je de dagwaarde van je camper bepalen?

Wanneer er een vakantie geboekt wordt, kiezen Nederlanders steeds vaker voor een camping. Hierdoor is dit een goed moment om je camper te verkopen. Maar hoe kun je nou de dagwaarde van je camper bepalen?


Wil jij ook weer op vakantie naar een camping, maar is het eigenlijk tijd om de camper te verkopen en een nieuwe aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goed bedrag voor je kampeerwagen krijgt. Om hier achter te komen moet je eerst de dagwaarde van je camper bepalen. Lees hier hoe je erachter kunt komen wat de waarde van je camper is en wat je kunt doen om deze te verhogen.


Onderhoud is belangrijk voor dagwaarde

In het grote aanbod van campers wil jij natuurlijk graag dat je voertuig opvalt als je hem aanbiedt voor verkoop. Zorg er daarom voor dat je camper in een goede staat verkeerd wanneer jij de dagwaarde van je camper gaat bepalen. Door je kampeervoertuig goed te laten keuren weet jij precies wat er allemaal gerepareerd moet worden. Door deze reparaties toe te passen, zal de dagwaarde van je camper ook meer gaan stijgen. Heel veel punten van het onderhoud aan je kampeervoertuig kan jij zelf al uitvoeren. Zo kan je de banden zelf controleren en vervangen wanneer dit nodig is. De banden dienen sowieso om de zes jaar vervangen te worden. Daarnaast kan je ook zelf het water op de verwarming controleren. Het is goed om dit regelmatig te doen om te voorkomen dat de verwarming stuk gaat. Heb je een kachel in je voertuig? Ook deze kan je zelf controleren en schoonmaken, dit voorkomt verstopping van de kachel.


Daarnaast kan je ook de watervoorziening in de kampeerwagen zelf controleren. Het is hierbij belangrijk dat je elk jaar de watertank regelmatig schoonmaakt zodat verstopping en verkalking van de watertank zoveel mogelijk voorkomen wordt. De overige reparaties en vervangingen zullen door een specialist uitgevoerd moeten worden. Hierdoor zal de prijs van je kampeerwagen een stuk hoger liggen wanneer jij de dagwaarde van je camper wil bepalen.


Schoonmaken van de camper

Heb jij je voertuig helemaal na laten kijken en de nodige reparaties uitgevoerd? Dan kan je beginnen met het schoonmaken van de camper. Een schone kampeerwagen zorgt er namelijk voor dat je een hoger bod op je camper krijgt wanneer jij de dagwaarde van je camper gaat bepalen. Een koper wil namelijk meer betalen voor een wagen die schoon is, dan een vuile stoffige camper. Daarnaast kan dit ook net het laatste duwtje voor een inkoper zijn wanneer hij op zoek is naar een kampeervoertuig. Dit zal het verkopen van je kampeerwagen dus nog meer beïnvloeden. Zorg er voor dat je camper helemaal leeg is wanneer je gaat schoonmaken. Begin van boven naar beneden en werk al het vuil naar buiten. Daarna kan je de buitenkant van de wagen schoon gaan maken. Je zult zien dat het voertuig weer helemaal glimt. Zo valt hij in ieder geval goed op tussen de andere campers. En je zult zien dat de prijs van jouw kampeervoertuig een stuk hoger ligt wanneer jij de dagwaarde van je camper gaat bepalen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands