Carthago vs Pilote: premium campers

In onze blogreeks vergelijken we regelmatig campers en caravans van verschillende merken met elkaar. Vandaag is het de beurt aan Carthago vs Pilote campers. We verplaatsen ons naar het wat hogere segment voor een vergelijking van premium campers. 


In dit artikel vertellen we over de ontstaansgeschiedenis van de campermerken Carthago en Pilote. Ook zetten we de belangrijkste kenmerken van deze bedrijven op een rij. Zo kun jij beslissen welke camper het beste bij je past: een Carthago of Pilote kampeerauto. 

Geschiedenis Carthago campers

Ingenieur Karl-Heinz Schuler richtte het familiebedrijf Carthago Reisemobilbau in 1979 op in het Duitse Ravensburg-Oberschwaben. Het doel? Campers bouwen die volledig aansluiten op de wens van klanten. Daarvoor verhuisde het bedrijf al in 1981 naar een grotere werkplaats in Ravensburg. 


In de beginjaren specialiseerde het bedrijf zich in het bouwen van Volkswagen buscampers. De Malibu buscamper was een groot succes. Daarmee wist Carthago zich in 1990 tot de grootste onafhankelijke fabrikant van buscampers te ontwikkelen. Maar al snel volgden ook alkoof, halfintegraal en integraal campers. 


Vanaf 1994 sloeg Carthago een belangrijke weg in. Voor de nieuwe opbouwtechniek werd gebruikgemaakt van aluminium sandwichpanelen, hoogwaardige isolatiematerialen en een dubbele bodem. Een belangrijke stap waarmee het bedrijf zich als premium merk begon te onderscheiden.


Tegenwoordig beschikt Carthago over twee locaties. In het Duitse Aulendorf bevindt zich het zogenaamde Carthago-City op een terrein van maar liefst 100.000 m2. Daarnaast is er sinds 2008 een productiefabriek in het Sloveense Odranci. 

Geschiedenis Pilote campers

Fransman André Padiou bouwde in 1962 de eerste caravan vanuit zijn vaders werkplaats in La Limouzinière. Het merk Pilote is daarmee geboren. Zijn broer Philippe nam het bedrijf Pilote Groupe tien jaar later over als CEO. Een reis door de Verenigde Staten inspireerde hem tot het bouwen van campers. De eerste Pilote camper werd in 1978 geproduceerd. 


Vanaf 1983 werd de productie van caravans stopgezet, zodat er volledig aandacht was voor het experimenteren met hoogkwalitatieve kampeerauto’s. Het merk groeide al snel uit tot pionier op het gebied van campers in Frankrijk. Ook in Europa werd Pilote een belangrijk merk. Dat proces versnelde nog eens toen Pilote het Duitse premiummerk Frankia overnam. Daarmee bracht Pilote Groupe in de jaren ‘90 maar liefst 22 verschillende campermodellen op de markt. 


Tegenwoordig vallen er zeven hoogkwalitatieve merken onder de Pilote Group: Pilote, Frankia, Bavaria, Le Voyageur, Hanroud, Avis Car-Away en Mooveo. Met meer dan 1000 medewerkers in Europa en een productie van meer dan 6000 voertuigen per jaar is de Pilote Group een grote speler op de Europese markt van campers. Het familiebedrijf is nog altijd gevestigd in La Limouzinière. 

Carthago DNA: premium campers 

Naar eigen zeggen heeft Carthago een premium DNA. De Carthago Groep staat garant voor topkwaliteit, veelzijdigheid en ultramoderne productiemethoden. Met maar liefst 63 modellen biedt Carthago een ruime keuze aan luxueuze kampeerauto’s. 


Op dit moment produceert en verkoopt Carthago alleen nog halfintegraal en integraal campers in het premium segment. Met 12 halfintegraal en maar liefst 51 integraal modellen biedt het merk enorm veel keuze. Daarvoor werkt de fabrikant met drie basisvoertuigen: de Fiat Ducato, Mercedes-Benz en Iveco Daily. 


Het Carthago DNA waarmee de premium campers ontstaan bestaat uit verschillende onderdelen: 

 • Carrosseriebouw: een unieke carrosserieverbinding met hightech draagbalken en speciale lijmtechnieken. Deze technologie is ontleend aan de vliegtuigbouw. Zo ontstaat een zeer stabiel, duurzaam, enorm veilig en tegelijkertijd lichtgewicht carrosserie. 
 • Bergruimte: met een dubbele vloer ontstaat een kelder voor extra diepe bergruimtes. Deze zijn zowel van binnenuit als buitenaf eenvoudig toegankelijk. Doordat de kelder tegelijkertijd warmte opslaat is de camper beschermd tegen vorst. 
 • Laadvermogen, gewicht en balans: Carthago streeft altijd naar een optimaal laadvermogen en gunstige gewichtsverdeling. Dankzij intelligente lichtgewicht bouwtechnologie is het gewicht van de kampeerauto zo licht mogelijk. Daardoor kan zelfs grote bagage mee. 
 • Verwarming- en klimaattechniek: met technische innovaties, zoals warmtereflecterende wanden, gericht verwarmde boordtechniek en warmtecirculatie door de opbergruimte ontstaat er altijd een aangenaam binnenklimaat. Isolerend en verwarmend in de winter, verkoelend in de zomer. 
 • Zicht: Carthago doet alles aan optimaal zicht en veiligheid vanuit de camper. Onder meer met een speciale zitpositie, extra grote zichthoeken, grote busspiegels, een diepe voorruit en steil naar voren hellend dashboard. 
 • Design: tot slot onderscheidt Carthago zich met een duidelijk herkenbaar design. Dat geldt zowel voor het exterieur als interieur. Met veel aandacht voor detail ontstaat een krachtige combinatie van vorm en functie.   

Pilote: innovatieve, creatieve campers 

Met de zeven campermerken die onder Pilote Groupe vallen, weet de fabrikant een brede, internationale groep consumenten te bereiken. Doordat ieder merk zijn eigen kenmerken heeft, is er voor ieder type kampeerder een passende camper te vinden. Centraal bij Pilote Groupe staan technologische innovatie en een vrije, creatieve geest. 


We zetten de belangrijkste kenmerken van de campermerken van Pilote Groupe op een rij: 

 • Pilote: het oorspronkelijke merk, met een aanbod van buscampers, halfintegraal en integraal campers. Pilote campers staan bekend om kwaliteit, comfort en functionaliteit, met name op het gebied van interieurontwerp en ergonomie. 
 • Frankia: premium merk met luxueus interieur en hoogwaardige afwerking. Vaak ruimtelijk ingericht met veel opbergruimte. 
 • Bavaria: betrouwbare en gebruiksvriendelijke campers met een goede prijs-kwaliteitverhouding. 
 • Le Voyageur: luxueuze, exclusieve campers met geavanceerde technologieën, maatwerk opties en premium kwaliteit, design en comfort.  
 • Hanroad: volledig gericht op compacte, comfortabele en gebruiksvriendelijke buscampers voor avontuurlijke reizigers. 
 • Avis Car-Away: het bedrijf dat campers van verschillende merken in diverse prijsklassen verhuurt. 
 • Mooveo: eenvoudigere, functionele campermodellen voor reizigers die een betaalbare camper willen ervaren. 

Carthago vs Pilote campers

Wil je de premium campers van Carthago en Pilote met elkaar vergelijken? Dan hebben we nog een belangrijke tip voor een eerlijke vergelijking: Carthago vs Pilote campers. Binnen Pilote Groupe kun je het oorspronkelijk Duitse Frankia en het Franse Le Voyageur als de premium merken campers beschouwen. Voor een goede, eerlijke vergelijking Carthago vs Pilote campers, zou je dus modellen van Frankia en Le Voyageur naast die van Carthago moeten zetten.

Snel en zorgeloos je camper verkopen?

Ben jij er over uit wat het beste bij je past: Carthago of Pilote campers? Voordat je een nieuwe camper aanschaft is het tijd om je oude te verkopen. Wist je dat wij je daar eenvoudig mee kunnen helpen? 


Meld je camper aan, voorzie ons van foto’s en een goede omschrijving. Wij brengen de camper onder de aandacht bij ons uitgebreide netwerk van dealers. Jij hoeft alleen maar een mooi bod te accepteren om de deal te sluiten. Simpel toch? Lees hier meer over onze werkwijze en verkoop je camper vlot en zorgeloos.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands