CarProf of Autovakmeester: welke garage past het beste bij jou?

Ben je op zoek naar een universele garage voor auto-onderhoud? Dan kan je kiezen voor de garages van CarProf of Autovakmeester. De autobedrijven met een uithangbord van CarProf of Autovakmeester zijn namelijk allemaal gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van alle automerken. Maar welke garage past het beste bij jou? Dat leggen we hier uit.

 

Hoge waardering

Het meest opvallende aan CarProf en Autovakmeester is dat deze franchiseformules heel goed scoren bij de aangesloten garages. In 2022 kregen ze zelfs de hoogste waardering van hun leden, en dat zegt wel iets over de kwaliteit die men nastreeft. Aan de andere kant is het misschien ook wel niet zo heel gek, want zowel CarProf als Autovakmeester zijn als franchise in handen van een grote leverancier van auto-onderdelen in Nederland.

 

Goede reviews voor CarProf én Autovakmeester

Wat in ieder geval duidelijk is: als klant is jouw auto bij de aangesloten garages van CarProf en Autovakmeester in goed handen. Dit blijkt ook wel uit de goede reviews op klantenvertellen.nl over beide garages. Allebei scoren ze maar liefst een 9.5, wat uitzonderlijk goed is. In je zoektocht naar een goede garage is de kans dat je eerder bij Autovakmeester uitkomt dan CarProf overigens iets groter, want er zijn 195 Autovakmeester-garages tegenover 114 CarProf-garages. Je vindt de vestigingen verspreid door het hele land zodat je ook bij jou in de buurt altijd wel een vestiging kan vinden.

 

36 maanden garantie bij Autovakmeester vs 24 maanden bij CarProf

CarProf profileert zich verder als een garageformule die een ‘eersteklas ervaring’ levert aan alle klanten. Uiteraard is dit erg afhankelijk van de garage die het onderhoud of de reparatie uitvoert, maar men streeft duidelijk naar een hoog kwaliteitsniveau. Zo krijg je bijvoorbeeld 24 maanden garantie op reparaties en arbeidsloon. Dat lijkt heel wat maar let op: bij Autovakmeester krijg je zelfs 36 maanden garantie op onderdelen en reparaties. Dat is zeker iets om rekening mee te houden wanneer je voor de keuze staat om je auto naar CarProf of Autovakmeester te brengen.

 

Meer occasions te koop bij CarProf

Naast onderhoud en reparatie kan je bij CarProf en Autovakmeester ook terecht als je een tweedehands auto wil kopen. De aangesloten garagebedrijven hebben namelijk ook een interessant aanbod van occasions. Als we dat aanbod met elkaar vergelijken dan zien we meteen dat er bij CarProf veel meer auto’s te koop staan dan bij Autovakmeester. Bij CarProf zelfs twee keer zoveel: gemiddeld ongeveer 3400 auto’s tegenover 1600 auto’s bij de garages van Autovakmeester.

 

Voor elk budget

Bij CarProf heb je dus meer keuze. Het is daarbij wel vervelend dat het aanbod op de website van CarProf is vervuild met tientallen auto’s die al verkocht zijn of om een andere reden voor 0 euro te koop staan. Pas als je heel ver naar beneden scrollt kom je bij de eerste auto’s die daadwerkelijk te koop zijn. De prijzen beginnen dan rond de 1.500 euro dus als je een koopje zoekt is een bezoekje aan een CarProf-garage zeker de moeite waard. En ook als geld geen rol speelt dan kan je lekker shoppen bij CarProf want ook in het absolute topsegment vind je hier auto’s te koop, waaronder Bentleys, Porsches en nog veel meer.

 

Vergelijkbaar occasionaanbod bij Autovakmeester

Het probleem van het vervuilde occasionaanbod zien we ook bij Autovakmeester. Wanneer je zoekt via ‘prijs oplopend’ tonen de eerste pagina’s alleen auto’s met het label ‘prijs op aanvraag’, auto’s die verkocht zijn of die voor 1 euro worden geadverteerd. Pas bij pagina 4 of 5 wordt het echte aanbod getoond, en daar zie je dat de vanafprijzen ongeveer gelijk zijn als bij de CarProf-garages. Ook bij Autovakmeester vind je dus interessante budgetauto’s. En net als bij CarProf zijn er ook Autovakmeester-garages waar je zeer exclusieve auto’s kan kopen, waaronder zelfs auto’s van Roll Royce, McLaren en Lamborghini.

 

Private lease bij CarProf

Tot slot vermelden we graag dat je bij CarProf ook terecht kan voor private lease. De CarProf-garage bemiddelt daarbij als tussenpersoon tussen jou en verschillende aanbieders van private lease. Dit kan interessant zijn omdat je niet zelf allerlei offertes van verschillende leasemaatschappijen hoeft te vergelijken, dat doet CarProf voor jou. Verder zijn de voordelen van private lease waarschijnlijk wel bekend. Je rijdt voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Nadeel is wel dat je voor enkele jaren een leasecontract tekent, waardoor je minder flexibel bent in je keuze voor een auto.

 

Conclusie

Garages die werken onder de naam CarProf of Autovakmeester zijn betrouwbare bedrijven waar je terecht kan voor onderhoud of reparatie van allee automerken. Autovakmeester heeft meer vestigingen, CarProf heeft een groter aanbod van occasions. Bij Autovakmeester krijg je 36 maanden garantie op onderhoud en reparatie, bij CarProf 24 maanden. Bij CarProf kan je ook kiezen voor private lease. Zowel CarProf als Autovakmeester besteden veel aandacht aan het leveren van kwaliteit en scoren goed in de online reviews.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands