CarNext vs viaBOVAG: wat zijn de verschillen?

De vraag naar tweedehands auto’s is de afgelopen jaren enorm gestegen. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een jonge occasion te kopen in plaats van een nieuwe auto. Reizigers pakken nu liever de auto dan de trein of tram. Ze zijn hierdoor massaal op zoek naar een betaalbare tweedehands auto voor het woon-werkverkeer.

 

De zoektocht naar een gebruikte auto begint bij veel autokopers op occasionportals als Marktplaats.nl en Gaspedaal.nl. Dit zijn de bekendste websites om naar een tweedehands auto te zoeken. Daarnaast zijn er nog verschillende andere portals waar vooral autobedrijven hun occasions aanbieden. Twee van deze portals zijn CarNext.com en viaBOVAG.nl. Het grootste verschil tussen deze beide occasion websites en de andere twee is dat je er alleen auto’s kan kopen van professionele bedrijven. Je vindt er dus geen particulieren die hun gebruikte auto willen verkopen. Dat heeft natuurlijk een aantal voordelen. Maar ook nadelen.

 

Waarom een gebruikte auto kopen bij CarNext 

Het grootste voordeel van CarNext is dat je er jonge, goed onderhouden occasions vindt die rechtstreeks uit de lease komen. De auto heeft dus meestal nog maar één berijder gehad en is altijd dealeronderhouden. De kwaliteit is dus hoog, je zal niet snel een kat in de zak kopen. Er staan al auto’s te koop staan vanaf zo’n 4.500 euro, kleine modellen als de Fiat Panda en Hyundai i10. Zoek je een groter model voor je gezin dan gaat de prijs al snel omhoog. Maar zoals gezegd, de kwaliteit is goed. Elke auto is vooraf gecontroleerd, de volledige onderhoudsgeschiedenis is bekend en je krijgt 6 maanden garantie. Verder is er een 14 dagen ‘niet goed geld terug’ garantie. Je kan de auto binnen die termijn dus weer inleveren als hij niet bevalt. Carnext heeft delivery stores in Breukelen, Moordrecht en Zwolle ook tref je het bedrijf op diverse locaties in het buitenland. Carnext heeft een sponsorcontract met Max Verstappen, de bekende F1 coureur uit Monaco in dienst van Red Bull Racing.

 

CarNext werkt bijna volledig online. Je bestelt de auto online, betaalt online en maakt een afspraak voor aflevering bij je thuis. Wel heeft het bedrijf showrooms, waar je op afspraak ook terecht kunt voor een proefrit. CarNext hanteert vaste prijzen waardoor er geen ruimte is om te onderhandelen over de prijs want. De naam CarNext komt van de samenvoeging van de woorden nextcar en vice versa namelijk car en next.

 

Wat is het verschil met viaBOVAG?

viaBOVAG.nl is, zoals de naam al zegt, een website van brancheorganisatie BOVAG. Hét verschil met CarNext is dat er niet één aanbieder is van occasions maar heel veel aanbieders. Op de site vind je namelijk occasions die worden aangeboden door BOVAG-autobedrijven. BOVAG wil zich met via Bovag vooral onderscheiden op het gebied van kwaliteit. Alle auto’s die te koop worden aangeboden hebben dan ook minimaal 6 maanden BOVAG Garantie, of ‘een minimaal gelijkwaardige garantie’, zoals ze het zelf omschrijven.

 

Ook hanteert viaBOVAG.nl all-in prijzen. Er zijn dus geen extra kosten voor garantie of rijklaar maken, en ook zijn alle prijzen inclusief BTW (behalve bij bedrijfsauto’s). Dit systeem lijkt op de vaste prijzen die CarNext.com hanteert, maar in principe geldt voor een all-in prijs vooral dat men vooral duidelijkheid wil verschaffen zonder verrassingen achteraf. Of het autobedrijf nog iets van de prijs wil afdoen hangt ervan af of ze hierover willen onderhandelen. Tot slot geldt voor alle auto’s op viaBOVAG een omruilgarantie. In tegenstelling tot CarNext is de omruilgarantie géén ‘niet goed geld terug’ garantie. De bedoeling is dat je, als de auto toch niet bevalt, deze weer kan inruilen bij het autobedrijf en dat het autobedrijf voor jou op zoek gaat naar een alternatief. Het is dus geen manier om de koop te ontbinden.

 

Conclusie

Zowel CarNext als viaBOVAG bieden kwalitatief goede occasions. De auto’s van CarNext zijn vooral jonge gebruikte auto’s. Je bestelt deze auto’s online waarna ze bij je thuis worden afgeleverd. Daarna heb je 14 dagen bedenktijd. CarNext hanteert vaste prijzen. De auto’s op viaBovag staan te koop bij BOVAG-autobedrijven in heel Nederland. Je krijgt 6 maanden garantie en er is een omruilgarantie. Dit is echter geen ‘niet goed geld terug garantie’.

 

Vind je kwaliteit, lage kilometerstanden en een jonge leeftijd belangrijk voor je nieuwe auto? Dan is CarNext.com een prima plek om een auto online te kopen. Zoek je meer keuze? Dan kan je prima shoppen bij viaBOVAG.nl

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands