Je camper, caravan of vouwwagen stallen of verkopen?

De zomer zit er bijna op! Ben jij lekker op pad geweest met je camper, caravan of vouwwagen? Dan wordt het nu tijd om te beslissen of je je voertuig nóg een jaartje wilt stallen, of dat het slimmer is om tot verkoop over te gaan. Heb jij al een keuze gemaakt?


Je kent het wel. Je bent terug van vakantie, lekker uitgerust en klaar om weer aan het werk te gaan (meestal dan). Echter, je camper, caravan of vouwwagen staat nog steeds zonder duidelijke bestemming op de oprit. Naast dat hij veel te veel ruimte in beslag neemt, weet je ook niet goed welke kant je ermee op moet. Is je voertuig klaar voor de winterstalling of is verkopen slimmer? 


Stallen

Misschien ben jij een fervent kampeerder en doet alleen de gedachte aan verkoop van je vakantievoertuig al pijn. Kun je geen afscheid nemen van je camper, caravan of vouwwagen en verkeert deze nog in goede staat? Dan is winterstalling zeker een optie. Zorg er echter wel voor dat je voertuig helemaal schoon en fris is voordat je ‘m wegzet. Verder kun je het beste kiezen voor een overdekte stalling. Dit voorkomt schade door weersomstandigheden als regen, hagel, sneeuw en uv-straling. Laat echter wel één of twee ramen op een kier staan in verband met vochtafvoer. Zorg er verder voor dat de brandstoftank helemaal vol is, koppel de gasfles af en verhoog de bandenspanning tot maximaal 2 bar boven de voorgeschreven waarde. Omdat het voertuig vaak lang stilstaat, kan het loopvlak een stukje vlak worden. Vergeet ook niet het koelvloeistofpeil te controleren en vul zo nodig bij. Tot slot: kies je ervoor om je voertuig te stallen? Houd dan ook rekening met de verzekerings- en stallingskosten die hierbij komen kijken. Als dit niet in verhouding staat met de waarde van het voertuig, dan is verkopen wellicht een betere optie. 


Verkopen

Het verkopen van je camper, caravan of vouwwagen kan verschillende redenen hebben. Misschien is je voertuig het niet meer waard om nog een jaartje te stallen. Misschien ben je toe aan een nieuwer model of kun je het geld goed gebruiken. Wat de reden ook is, met verkopen voorkom je hoge stallings- en verzekeringskosten en hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud of eventuele beschadigingen die er soms bij het stallen van een voertuig komen kijken. Heb je je vakantievoertuig altijd goed onderhouden en is ie nog in goede staat, dan moet het geen probleem zijn om deze te verkopen. Door je caravan, camper of vouwwagen online aan te bieden, creëer je direct een groot bereik en is de kans op een snelle verkoop veel groter. Zorg er daarom voor dat je online advertentie alle relevante informatie bevat die voor de koper belangrijk is om te weten. Voeg duidelijke foto’s toe en breng ook eventuele beschadigingen goed in beeld. Zo zorg je ervoor dat de koper een gericht bod kan doen en kom je later niet voor verrassingen te staan. Uiteraard helpen wij je graag bij de verkoop van je vakantievoertuig.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands