BMW of Volkswagen kopen bij Van Laarhoven of Wealer

In Brabant en Limburg vind je twee bekende merkdealers van Duitse merken: Van Laarhoven en Wealer. Van Laarhoven is BMW- en Mini-dealer terwijl Wealer zicht bezighoudt met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s van de Volkwagen Groep. Dit zijn naast Volkswagen dus ook de merken Seat, Skoda en Audi. Wil je meer weten over deze twee autodealers? Lees dan hier verder.

 

Van Laarhoven maakt deel uit van de Pala Group

Wie in Brabant op zoek is naar een nieuwe of tweedehands BMW of Mini is vast bekend met de naam Laarhoven. Deze BMW-dealer is in handen van de familie Van Laarhoven en de familie Van Doorne, die ook bekend is van vrachtwagenfabrikant Daf. Van Laarhoven maakt deel uit van de veel grotere Pala Group, waaronder ook andere BMW-dealers vallen zoals Broekhuis, maar opereert onder zijn eigen naam.

 

Aanbod Van Laarhoven is verspreid

Van Laarhoven heeft één vestiging in Eindhoven, maar omdat het bedrijf onderdeel is van de Pala Group vind je op de website een indrukwekkend aanbod van zo’n 1600 nieuwe en gebruikte BMW’s en Mini’s, waarvan zo’n 900 occasions. Dit aanbod is dan wel verspreid over de talloze BMW-dealers van Pala en staan dus ook te koop in andere vestigingen zoals Almelo, Enschede, Venlo of Nijmegen. Veel aanbod dus, maar wel verspreid over het land. Dat aanbod bestaat dan vooral uit BMW. Van alle auto’s die je bij Van Laarhoven kan kopen is ruim 80 procent een BMW, de overige auto’s zijn van Mini. Andere merken vind je niet in de showroom van Van Laarhoven.

 

Wealer richt zich op Limburg

Het zal niemand verbazen dat het occasionaanbod bij Van Laarhoven zich in het hogere prijssegment bevindt. BMW is nu eenmaal een premium merk waar je extra voor betaalt. Wil je toch een Duitse auto kopen maar dan voor een kleiner budget, dan loont het de moeite om ook eens te kijken bij Wealer. Wealer is namelijk officieel dealer van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Het bedrijf heeft 5 showrooms in Limburg zodat er altijd wel een vestiging in de buurt is. Hier vind je in totaal zo’n 800 nieuwe en gebruikte auto’s op voorraad die staan te wachten op een nieuwe eigenaar. Ruim 40 procent van deze auto’s is een occasion.

 

Met een kleiner budget naar Wealer

Ook hier zien we, net als bij alle andere dealers van de Volkswagen Groep, dat de meeste auto’s van het merk Volkswagen zijn, gevolgd door Skoda en Audi. Ongeveer 10 procent van alle auto’s in de showrooms van Wealer is een Seat. Zoals gezegd kan je hier voor een kleiner budget een tweedehands auto kopen. Vanaf zo’n 10.000 euro biedt Wealer gebruikte exemplaren aan van bijvoorbeeld de Volkswagen up! en de Skoda Citigo, wat in principe dezelfde auto is. Daarna biedt Skoda toch wel de beste deals, want voor een bedrag van rond de 14.000 euro kan je upgraden naar een bijvoorbeeld een Skoda Fabia, een auto die een stuk ruimer is dan de Volkswagen up! Aan de andere kant: als je even doorspaart kan je bij Van Laarhoven voor zo’n 16.000 euro ook een tweedehands BMW 1-serie of Mini kopen, twee auto’s die allebei meer te bieden hebben qua merkbeleving.

 

Veel aandacht voor elektrisch rijden

Wat verder opvalt bij deze twee merkdealers is dat ze een aparte sectie op de website hebben ingericht over elektrisch rijden. Op zich is dat niet heel vreemd, want er komen steeds meer nieuwe elektrische auto’s op de markt terwijl kopers er nog wel veel vragen over hebben. Bij Wealer bieden ze daarom ook laadoplossingen, zoals een laadpunt van Cube. Dit is een sort mini-wallbox die wordt aangesoten op de stroominstalatie van je eigen. Hiermee kan je dus thuis veilig je elektrische auto opladen. Bij Van Laarhoven geven ze vooral informatie over elektrisch rijden, bijvoorbeeld over de aanschaf van een laadpaal thuis, maar ze bieden dit niet zelf aan.

 

Conclusie

Wil je een Duitse auto kopen? Dan ben je bij Van Laarhoven en Wealer aan het juiste adres. Van Laarhoven is BMW- en Mini-dealer in Eindhoven en Wealer is officieel dealer van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Van Laarhoven is onderdeel van de Pala Group, waartoe nog meer BMW-dealers behoren. Er is bij Van Laarhoven dan ook een enorm aanbod van nieuwe en gebruikte BMW’s en Mini’s, maar de auto’s staan verspreid over meerdere vestigingen van BMW-dealers die toe de Pala Group behoren. Wealer richt zich met zijn Duitse merken specifiek op Limburg. Ook ken je er terecht voor de aaanschaf van een Cube-wallbox om je elektrische auto op te laden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands