Autoverkopen september; Tesla de verrassende koploper

September was een topmaand voor Tesla. Zo goed zelfs dat de Amerikaanse autofabrikant het bestverkopende automerk was in deze maand. Met name dankzij het succes van de Tesla Model 3 die bijna 5800 keer over de toonbank ging. Bijna 10 keer zoveel als de traditionele topper, de Volkswagen Golf. In totaal werden er 5890 Tesla’s verkocht wat goed is voor zo’n 15,5% procent marktaandeel.


Op flinke afstand is Opel met bijna 3600 verkochte auto’s de eerste achtervolger. Peugeot maakt met 2631 verkochte modellen de top 3 compleet en Toyota en Volkswagen volgen met 2585 en 2280 verkochte auto’s. Vooral voor de Duitse autobouwer een tegenvallende maand.Tesla Model 3 bestverkopende model

Vanzelfsprekend is het bestverkopende model auto in september dan ook de Tesla Model 3, vooral omdat deze in 2019 nog tegen gunstige leasetarieven beschikbaar is en in tegenstelling to andere elektrische auto’s snel te leveren is. Omdat in 2020 de bijtellingsregels veranderen is dit voor veel zakelijke rijders een groot argument voor de Model 3.


Opel Karl

Het goede presteren van Opel is met name toe te schrijven aan de goedverkopende Opel Karl. Deze is voor nog geen 13.000 euro te krijgen en is daarmee een van de goedkoopste beschikbare auto’s op de Nederlandse markt. De Ford Fiesta is met 963 verkochte auto’s terug te vinden op de derde plaats. Met 839 en 820 verkochte modellen maken de Peugeot 108 en de Kia (e)Niro de top 5 compleet.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands