Autoverkopen onderuit in oktober

Oktober 2018 was een slechte maand voor de verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland. Ten opzichte van een jaar eerder is het aantal nieuw verkochte auto’s met 17,5% gedaald. 30.079 exemplaren dit jaar ten opzichte van 36.443 exemplaren in oktober 2017.


Dit is de uitkomst van marktanalyse van het kennisbureau Aumacon. Grote oorzaak van deze daling is waarschijnlijk de verkooppiek in augustus, die dan weer het gevolg was van de nieuwe CO2 meetmethodes. Als gevolg van deze nieuwe meetmethode valt de BPM vanaf 1 september vaak hoger uit. Voor 2018 als geheel loopt het aantal verkochte auto’s dan ook vooralsnog ruim voor op 2017 met een plus van 8,4%. Koploper is zoals altijd Volkswagen, gevolgd door Peugeot, Opel, Ford en Kia.
België volgt Nederland, verkoop bedrijfswagens trekt aan

In de categorie bedrijfswagens en bestelauto’s is er overigens een totaal andere tendens te zien. Vanwege de aantrekkende economie is hier juist een toename van 18% van het aantal verkochte voertuigen te zien. België volgt het voorbeeld van Nederland en laat een daling van bijna 16% zien ten opzichte van een jaar eerder. Over heel 2018 gezien staat er nog wel een plus van 3%. Ook in België heeft dit te maken met de nieuwe WLTP-regeling.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands