Autoverkopen oktober - 14,6% in de plus

De autoverkopen van oktober zijn bekend. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal nieuw verkochte auto’s in Nederland met een flinke 14,6%, zo blijkt uit cijfers van de RAI en de Bovag. Oorzaak van deze flinke stijging zit hem echter vooral in de tegenvallende autoverkopen van oktober 2018.

Waar in september Tesla veruit de meeste auto’s wist te verkopen is de afgelopen maand de ‘orde’ weer hersteld en staat Volkswagen als vanouds weer bovenaan. met 4498 verkochte auto’s. Peugeot en Renault volgen met 2533 en 2390 verkochte auto’s op ruime achterstand. Kia en Ford maken met 2253 en 2128 verkochte modellen de top 5 compleet.


Bestverkochte modellen

Bij de bestverkochte modellen is eenzelfde tendens te zien. De Tesla Model 3 zakt na een geweldige maand september weer ver terug in de lijst. De Volkswagen Polo was het bestverkochte model. Van de Polo gingen er maar liefst 1450 over de toonbank. Nummer 2 en 3 zijn de Kia Niro en Ford Fiesta met 912 en 883 verkochte exemplaren. Op 4 en 5 volgen de Ford Focus en Renault Clio.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands