Deze auto's stranden het vaakst

De Duitse wegenwacht, de ADAC, heeft eens gekeken welke auto's ze nou eigenlijk het vaakst hebben moeten helpen en welke dus het vaakst stranden. Benieuwd of jouw merk & model erbij staat? Lees dan snel verder.


Het viel de ADAC op dat auto's eigenlijk steeds vaker met pech langs de weg staan de laatste jaren. Dit lijkt een opvallende statistiek. Je zou juist verwachten dat moderne auto's steeds betrouwbaarder worden. Dit lijkt dus tegen te vallen en dit komt doordat moderne auto's steeds meer elektrische systemen aan boort hebben. Deze belasten de accu en daardoor faalt deze eerder dan voorheen. Maar liefst 52 procent van de pechgevallen op de Duitse wegen komt voort uit een elektrische storing. Een flinke stijging ten opzichte van 10 jaar geleden toen elektrische storingen nog goed waren voor 31 procent van de pechgevallen. Hier staat tegenover dat het aantal pechgevallen waar de motor de oorzaak was flink is gedaald.



De betrouwbaarste modellen zijn afkomstig uit het zuiden van Duitsland. De BMW 1 Serie, 2 Serie, 3 Serie, 4 Serie en X1 scoorden bijzonder goed. De grootste kans op pech heb je met een Ford S-Max uit 2009. Ook de Nissan Qashqai uit 2015 en 2016 liet het regelmatig afweten. Heb je een Volkswagen Sharan uit 2013 of een Mercedes E-Klasse uit 2009 of 2010? Ook dan moet je goed oppassen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands